На Прикарпатті згоріла ковідна лікарня, у якій раніше виявили порушення норм пожежної безпеки (відео)

На Прикарпатті ледь не згоріла повністю Долинська центральна районна лікарня. Палало інфекційне відділення, де лікуються пацієнти, хворі на коронавірус.

Спершу зайнялася сходова клітка, захаращена горючими матеріалами. Там були меблі, крісла, матраси, ліжка. А потім полум’я перейшло у коридор і перекинулось на дах будівлі. Десятки пацієнтів терміново евакуювали. На момент пожежі у ковідному відділенні лікувалися 38 пацієнтів.

Ледь оговтавшись від шоку, медичні працівники вичерпують та виносять воду. Два поверхи корпусу лікарні, що горів, залиті вщент. Рятувальники кілька годин гасили масштабну пожежу. Вигоріло майже 300 квадратних метрів. Лікарі дуже боялися, що спалахне киснева система, проведена до палат.

Два роки тому щодо дотримання норм пожежної безпеки Долинську райлікарню вже перевіряли. Тоді через виявлені недоліки лікарня була на межі закриття. Несправна сигналізація, відсутність протипожежних засобів, зауваження були навіть до електромереж. Однак тоді замість усунути недоліки медики вирішили судитися. Феміда стала на їхню сторону і дозволила закладу функціонувати і надалі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення