Пожежа у гімназії східних мов у Києві: у будівлі давно іскрилися розетки, учням забороняли заряджати телефони (відео)

У Києві горів один із найстаріших навчальних закладів - полум’я охопило гімназію східних мов.

Спалахнуло на верхніх поверхах, вогонь блискавично перекинувся на дах. Коли примчали рятувальники - палало вже 2 тисячі квадратних метрів.

У ДСНС не виключають, що гімназію могли підпалити. На момент прибуття надзвичайників палав дах і деякі приміщення на третьому поверсі, які були в абсолютно різних місцях. Наразі триває перевірка і поки що не можна сказати, чи пожежа перейшла з якогось приміщення на дах або навпаки з даху на третій поверх. Де саме спалахнуло - мають з’ясувати слідчі.

Директорка гімназії відкидає версію про підпал. Каже, що швидше за все сталось коротке замикання, адже будівля навчального закладу не бачила ремонту довгі 85 років, а всередині в переважній більшості дерев’яні перекриття. Одна з гімназисток розповіла, що розетки у будівлі були у поганому стані. Дітей навіть просили не користуватись ними для зарядки телефону, а носити з собою павербанки. Дівчинка на власні очі бачила, як одну з розеток, яка вже почала іскритися, закрили пластиком.

Виявляється, гроші на ремонт однієї з найстаріших київських гімназій сподівались знайти цього року, але не встигли. Більше тисячі учнів нині будуть змушені отримувати знання дистанційно, з наступного тижня гімназисти мають продовжити очне навчання у сусідніх школах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення