Сенсаційні кадри стрільби в Києві: поліцейські допомагали рейдерам зламувати двері у квартиру (відео)

У справі "голосіївського стрільця" Івана Мартинюка, який чинив відчайдушний опір, підстрелив поліцейського і на додачу підпалив квартиру, за яку й боровся, новий поворот.

Квартирний спір за столичне житло вартістю 150 тисяч доларів ще досі триває. Втім, до квартири намагався потрапити вже новий власник. Поліцейські, яких викликав Іван із проханням допомогти, навпаки допомагали зламувати двері. Відео, як копи самі беруть активну участь у проникненні до квартири, "чомусь" не показала поліція.

В розпорядженні "Надзвичайних новин" з’явились саме ці інші кадри. Виявляється, поранених троє, а не двоє, і відбувалось забарикадування й подальші дії за дещо іншим сценарієм.

Разом з патрульними на виклик прибули співробітники приватної охоронної фірми. Вони надавали послугу "особистий шериф" чоловіку, який разом із поліцією хотів потрапити до квартири. Саме з нагрудних камер співробітників приватної охорони добре видно, як патрульні допомагають якимось незваним гостям, які намагаються пробратись в квартиру Івана - закривають дверне вічко аркушем паперу, підтримують гумовою палицею. І саме цієї миті лунає постріл. Далі все наче у кіно: до будинку побігли спецпризначенці, ЖК перекрили і почались перемовини з забарикадованим чоловіком. За годину стався штурм.

У суді прокурор де-факто підтвердив, що патрульні дійсно приїхали допомогти "гостям" Івана Мартинюка. У цій квартирі Іван вже рік як був заручником. Він купив її у кредит, а потім через проблеми у сумнозвісному банку "Дельта" платежі зупинилися. Тим часом збанкрутілий банк продав його квартиру. Весь рік він не виходив з квартири, аби за його відсутності новий власник не змінив замки.

Іван дуже шкодує про те, що поцілив у руку поліцейському. Від пострілу її вщент роздробило.

"Я вимушено вистрілив, на жаль. Але це була крайня міра. Я попереджав, що буду стріляти, я кричав через двері, що у мене є зброя. Злам продовжувався. Я був впевнений, що саме поліцейських немає за дверима. Я сподівався, що вони слідкують за цим, але точно не є учасниками самого зламу", - розповідає Іван і наполягає, що мав захищати власну оселю, бо квартирний спір ще досі триває.

Руку патрульному врятували, житиме і приватний охоронець, який отримав поранення у плече.

Івана ж на два місяці відправили у СІЗО. Що буде з квартирою за 150 тисяч доларів невідомо - поки помешкання опечатали і охорона ЖК туди нікого не пускає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення