Співробітник СБУ у Києві взяв талони на пальне у "тимчасове користування" (відео)

Арештовані речдоки мають зберігатися у сейфі? Ні, не чули! У Києві співробітник СБУ бере їх "у тимчасове користування" - ну просто як у сатиричній повісті "Зелений фургон". Там, наскільки пам'ятаю, навіть конфіскований самогон "у тимчасове користування" видавали. Наш герой теж недалеко пішов - узяв талони на бензин і сорому тепер - на всю країну. Бо потрапив в об'єктиви камер спостереження на заправці.

Інна керує невеличкою фірмою у Києві, яка продає талони на пальне. Бізнес йшов непогано, допоки у травні до неї в офіс не вдерлися з обшуком співробітники Служби безпеки України. Жінку та її партнера запідозрили у створенні фіктивного підприємства для відмивання грошей.

Правоохоронці забрали комп»ютери та документи. І не посоромилися прихопити з собою усі талони на пальне, загалом на 780 тисяч гривень! Але найцікаве почалося, коли Інна вирішила заблокувати вилучені картки, аби ними не можна було скористатися.

І це не вигадки Інни! Шокована почутим, підприємець одразу написала запит до офісу мережі АЗС, де засвітилися її зниклі талони. У компанії підтвердили, що дійсно заправляли машини за картками її фірми. І навіть надали відеозапис.

Інна не могла повірити власним очам. У чоловікові, що дає касиру талон, вона одразу впізнала співробітника СБУ, який проводив у її офісі обшук. Інна вже написала листи до Генпрокуратури та СБУ, аби їй пояснили, чому речові докази просто гуляють по руках? Направили запит правоохоронцям і Надзвичайні новини, але поки що - тиша. Воно й не дивно. Бо це вже далеко не перший такий випадок. На аналогічній оборудці з привласненням чужого майна не так давно погорів і старший слідчий в особливо важливих справах самої генпрокуратури! Під час обшуку у будинку голови Свидівської сільради Олексій Алфімов прихопив з собою пачку талонів на пальне. Цим випадком зацікавилися в НАБУ. Справу вже передали до суду. Але правоохоронець своєї вини не визнає.

А на суді підозрюваний геть заплутався у своїх свідченнях. Як так сталося, що досвідчений слідчий не пам'ятає деталей скандального випадку? І як взагалі могли зникнути речі з-під носа в СБУ? Адже той обшук у сільраді відомства проводили разом

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення