Справа про крадені у Європі VIP-авто: українці не можуть повернути свої гроші навіть через суд (відео)

Киянин став жертвою автодилерів-шахраїв, які видурювали з людей гроші і продавали їм машини з дуже сумнівною репутацією. Чоловік залишився і без авто, і без грошей. Суди не на стороні потерпілого.

Mercedes і ще один легковик, який Віталію запропонували як гарантію, тепер є доказами в кримінальному провадженні.

Ще у 2016 році чоловік вирішив купити машину. Варіантів автодилери пропонували безліч - із іноземною реєстрацією та вже розмитнені. Покупець перевірив ідентифікаційний номер кузова - жодних підозр. Віталій заплатив продавцям 33 тисячі доларів і став чекати розмитнення.

"Машина була з Європи - Mercedes ML 320. Перед купівлею я перевіряв машину у базі Mercedes, вона відповідала всім параметрам", - розповідає постраждалий від дій аферистів Михайло Лебідь.

Замість обіцяного місяця минуло 8, але дилери все списували на паперову тяганину. Щоб покупець не хвилювався - запропонували йому як гарантію інший Mercedes. Але натомість запросили решту оговореної суми.

Запропоноване авто знаходилось у базі в Криму і було оформлене на невідому людину. Продавці запропонували оформити доручення, але покупець на таку схему не погодився.

За певний час Віталій побачив, що авто, яке він замовив, щезло з бази данних. Тоді він і зрозумів, що натрапив на шахраїв. Він одразу звернувся до поліції, і ось уже 5 років як ходить до суду наче на роботу.

Минулого року поліцейські викрили зухвалу банду. Аферисти брали в Європі елітні Maybach, Mercedes, Audi у довготривалу оренду. Машини везли в Україну, а щойно вони перетинали кордон - продавали наївним покупцям.

Причетних до хитромудрої схеми шестеро, сірим бізнесом вони займались не один рік, тож встигли розжитися купою офісів по всій Україні. Зловмисники ошукали десятки міжнародних компаній. Сума збитків, завданих такою незаконною діяльністю злочинної організації, сягає понад 4 мільйони євро.

Справи інших постраждалих від дій автошахраїв розсипались на очах і були просто закриті. Очевидно, що у схемі зав'язані і люди в погонах. Головну роль у створенні банди закидають сину колишнього голови Конституційного суду Андрію Стрижаку.

Детальніше читайте у публікації "Надзвичайних новин", Крадені в Європі VIP-авто: суд відпустив фігуранта справи на волю і той продовжив брудний бізнес.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення