Захищав квартиру ціною свободи: з’явились нові подробиці про стрілянину у багатоповерхівці Києва (відео)

Посеред дня чоловік влаштував стрілянину у київській багатоповерхівці. Вже після того, як він підпалив помешкання, квартиру штурмували. Але сусіди захищають чоловіка і кажуть, що його довели.

На Голосіївському проспекті у столиці чоловік відкрив вогонь крізь двері квартири по патрульних, які прибули на виклик. Одному копу влучив у руку. Чоловіку, що стояв поруч, поцілив в обличчя. Дробове поранення у поліцейського дуже важке, за його руку борються лікарі. Всього на місці працювали більше 10 нарядів поліції та спецпризначенці.

Стрілець забарикадувався і не йшов на контакт, при цьому нічого не вимагав. Завісу того, що відбувається, привідкрив Дмитро:

"Це брат моєї дружини. Зателефонував: приїдь допоможи, незаконно хочуть зломати квартиру. Тому одразу викликали поліцію, бо незаконно хотіли заволодіти житлом".

Чоловіка, що відкрив вогонь, звати Іван Матеюк. Кілька років тому він купив квартиру у цьому ЖК, але через карантин не зміг виплачувати банку кредит. Помешкання начебто без попередження продали, а обурений власник звернувся в суд.

"Ведуться цивільні справи, все законним шляхом. Є права власності, тому це просто беззаконня - хотіли віджати квартиру", - пояснює Дмитро.

Понад рік Іван взагалі не виходив з дому, аби нові власники не викинули його на вулицю і не змінили замки. Друзі квадрокоптером передавали добровільному бранцеві харчі, допомагали також і сусіди. Одна з місцевих жінок навіть закохалася у відчайдуха, і коли почався штурм - начебто була з ним у квартирі.

Поранений в обличчя чоловік і є тим самим другим власником квартири, з яким у Івана Матеюка конфлікт. Спірну квартиру після закінчення слідчих дій правоохоронці опечатали, але опинившись у в’язниці, Іван може остаточно втратити житло.

Про те, як відбувалися перемовини із чоловіком та евакуація мешканців багатоповерхівки, читайте у публікації "Надзвичайних новин" Захищав своє житло: що відомо про стрілянину і підпал квартири у Києві, і до чого тут таємнича жінка (відео).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення