Жертв сімейних катів більшає: що потрібно знати про притулки для постраждалих від домашнього насильства (відео)

На Хмельниччині відкрили притулок для жертв сімейного насильства. Тимчасово проживати там можуть тільки жінки і діти.

Під Хмельницьким відкрили центр для постраждалих від домашніх тиранів. На жаль, він користується попитом - жертв сімейних катів стає дедалі більше. З початку року надійшло близько 1600 звернень щодо домашнього насильства лише по одному місту Хмельницькому.

Аби потрапити туди - достатньо набрати 102. У притулку потерпілі отримують все безкоштовно – одяг, їжу і житло, а також допомогу психолога та адвоката. Аби чоловіки-тирани не змогли знайти своїх улюблених жертв, адресу притулку зберігають у таємниці. Наразі у притулку три кімнати на 10 ліжок. Можна також доставляти дитячі ліжечка.

Через закриті телеграм-канали правоохоронці передають інформацію про жертв тиранів Центру протидії домашньому насильству. Доки копи заспокоюють дебошира, за вказаною адресою негайно виїжджає мобільна бригада у складі соціальних працівників та психолога.

Вже на місці психологи розмовляють як з потерпілою стороною й дітьми, так і з кривдником. Рішення, чи просто надати консультативні послуги, чи вилучати когось з родини, приймається на місці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення