Через 85 років: Костянтин Стогній поїхав в Амазонію, де вчені Гітлера шукали містику (відео)

Тележурналіст і письменник Костянтин Стогній здійснив небезпечну подорож по слідах таємничої експедиції Аненербе 1930-х років.

У наш час вже ні для кого не секрет, що організація Аненербе вивчала не тільки історію, релігії, символіки і писемність. Фахівців спадщини предків також цікавили окультні науки, магія, гіпноз, телекінез і все те, що офіційна наука заперечує.

Експедиція німців вперше в світі використовувала аерофотозйомку і виявила таке, через що за її керівником Отто Шульц-Кампфхенкелем після війни наввипередки полювали спецслужби США і СРСР. 23-річного вченого в 1935 році призначив керувати групою особисто рейхсфюрер СС Генріх Гіммлер.

Завдання перед експедицією стояло надскладне: проникнути вглиб незвіданих бразильських джунглів на північний схід від гирла Амазонки.

У розмові з одним із аборигенів виявилося, що його дід допомагав експедиції Аненербе. Він навіть зображений на фотографії зі звіту керівника експедиції Гіммлеру. Онук зізнався, що його дід часто розповідав про дивних людей у формі з хрестами. Всього їх було чоловік 30. У них зламалися мотори, і цілий місяць вони намагалися обійти водоспад. Місце це непросте - його використовують шамани, проводячи там свої обряди.

З якою метою прибула експедиція унтерштурмфюрера СС Отто Шульц-Кампфхенкеля в Амазонку? Поки більше питань, ніж відповідей:

  • чому представники нацистської Німеччини так і не закріпилися в цих лісах?
  • через що нацистські вчені залишили джунглі Амазонки?
  • що стало причиною: конфлікт з непоступливими аборигенами, раптовий вірус, чаклунство місцевих шаманів?
  • від чого насправді помер учасник експедиції Йозеф Грайнер? Його могила є на березі річки на покинутому кладовищі, нібито він помер від малярії. З огляду на скрупульозне ставлення німців до свого здоров'я, насилу віриться, що солдат Третього рейху міг померти не від ворожої кулі. В такому випадку, чому всі інші учасники експедиції залишилися живі, і хто похований в могилах навколо Йозефа?
  • що саме шукали і що особливого знайшли німці в екваторіальних джунглях?

За підсумками своєї експедиції Стогній опублікував пригодницький роман «Вовки траву не їдять».

В кінці лютого журналіст і письменник опублікував свій восьмий за рахунком пригодницький роман - книгу «Позивний «Хрест».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення