Кладовище у 32 поверхи і ексклюзивні діаманти з мерців: унікальні факти про Бразилію (відео)

​Коли в Бразилії з'явився хмарочос мерців і хто винайшов діаманти з праху людини? До слова, відрізнити коштовності від справжніх непросте завдання навіть для досвідчених ювелірів. Шукайте відповіді в відео, яке вийшло на Youtube-каналі Drive Life - офіційному каналі Костянтина Стогнія про пригоди та найбільш екзотичні й неймовірні місця на Землі.

Бразильське місто Сан-Паулу давно змагається з Ріо-де-Жанейро. Приблизно, як наша Одеса зі Львовом. Одеса - південна перлина, Львів - провідник західної культури. Перший кінний трамвай у Львові запустили в 1880 році. Через два роки трамвай з'явився в Одесі, зате одразу паровий. В Одесі - авіаційний завод, у Львові - автобусний. У Одеси - Чорне море, у Львова - Карпати.

Так само і Сан-Паулу змагається з Ріо-де-Жанейро. У Ріо - море, у Сан-Паулу - джунглі. У Сан-Паулу оголошують незалежність в Бразилії, зате Ріо стає її столицею до 1960 року. Вони так гаряче між собою конкурують, що принципово не побудували між собою залізничне сполучення.

Однак в Сан-Паулу є те, що Ріо перебити поки не може. Це унікальне вертикальне кладовище. Некрополь називається «Екуменіка». Memorial Necropolis Ecumenical занесений в Книгу рекордів Гіннеса, є найвищим кладовищем у всьому світі. Зараз в будівлі 32 поверхи і місце є ще для 25 тисяч небіжчиків.

Коли 35 років тому цей меморіал тільки звели - будівля була невелика. Але Сан-Паулу «розпухав» на очах. Перенаселення породило такий шалений попит на надземні могили, що довелося додавати поверхи. На одному поверсі - 150 гробниць, в кожну з яких поміщається до 6 тіл. Тут є сімейні склепи і навіть мавзолеї.

У некрополі розташована унікальна ювелірна майстерня, де виготовляють діаманти з мерців. Вартість алмазів з праху від 5 до 22 тисяч доларів. Діамант виходить найчастіше з блакитним відтінком, але може бути і прозорим, або навіть золотистим. Все індивідуально і залежить від тіла людини, яку перетворюють в дорогоцінний камінь. Виготовляють діаманти нешвидко - від 2 до 4 місяців. Готовий діамант можна вставити в шкатулку або в прикрасу - кольє, перстень, кулон, сережки. Однак останнє не має сенсу - носити прикраси в Сан-Паулу дуже небезпечно. Наркомани і місцеві грабіжники зривають їх серед білого дня! ⠀⠀

Різниця між справжнім натуральним діамантом і штучним з людського тіла надзвичайно мала. Навіть ювеліри екстракласу її не одразу помічають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення