Під Києвом окупанти катували, а потім вивезли до Білорусі неповнолітнього українця та його брата (відео)

Заштовхали в БТР, вивезли в Чорнобильську зону, мордували, катували, били електрошокером. Меншого брата залишили в дитячому будинку, доля старшого невідома.

26 березня 17-ти та 29-річний брати їхали на велосипедах додому у село Оране Вишгородського району. На самовільно встановленому блок-посту братів зупинили солдати Російської Федерації.

Під час перевірки документів окупанти силоміць посадили місцевих жителів до БТРа та вивезли в Чорнобильську зону. Хлопцям наділи на голови мішки та зв’язали. У зоні відчуження агресори жорстоко побили молодиків гумовими кийками, прикладом від зброї та застосовували електрошокер.

"Зупинили, перевірили, сказали, що ми диверсанти, посадили в БТР і повезли. У Чорнобилі наділи пакети на голови, зв’язали руки, обмотали скетчем очі, били дубинкою, ногами, електрошокером, а потім повезли на Білорусь", - розповідає неповнолітній.

Далі 17-річного Славу агресори передали прикордонникам Республіки Білорусь, які доправили хлопця до дитячого будинку. Лише завдяки зусиллям міжнародної організації Червоного Хреста та небайдужим громадянам хлопця вдалося повернути додому. Доля старшого брата і досі невідома.

У Відділі комунікації поліції Київської області наголосили, що 17-річний хлопець 4 дні знаходився в будівлі, де утримували багато українців з Бучі та Ірпеня. Нині на території Київської області 322 людини зникли безвісті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення