"У дитини з’їхало обличчя": стало відомо про стан дітей, поранених унаслідок вистрілу РПГ у Чернігові (відео)

 Суспільне

Під час благодійного ярмарку на Валу в Чернігові спрацював ручний гранатомет. У результаті травмувалися шестеро дітей та троє дорослих.

Очевидці розповіли, що вибухів було кілька. Після третього шоковані люди почали розбігатись. Також свідки вибуху розповіли, що у одного з поранених "з’їхало обличчя".

Наймолодшому травмованому два роки. У нього осколкове поранення обличчя та складна травма кисті, розповіла в.о. генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва.

"Дитину прооперували дитячі хірурги. Приїхали хірурги щелепно-лицьові, судинні хірурги з обласної лікарні та лікар-офтальмолог. Найбільша травма була отримана внаслідок осколкового поранення обличчя. Також травмована кисть руки", - повідомила Лебедєва.

За її словами, прогнозів поки що немає, стан дитини лікарі розцінюють як важкий.

Чотирирічний та тринадцятирічний хлопці отримали акустичну травму – так зване оглушення.

Семирічному в лікарні наклали шви на руку, також у нього діагностували струс мозку. Нині дитина госпіталізована.

Двоє братів, 10 й 12 років, відпустили додому. У старшого – травма тулуба.

Нагадаємо, що ручний протитанковий гранатомет вистрілив 3 вересня близько 13:30 під час благодійного ярмарку. РПГ тримав і натискав на курок 10-річний хлопчик. Пресслужба Чернігівської міської ради повідомила, що міськрада не давала дозволу на проведення виставки боєприпасів. Цю справу розслідуватиме ДБР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення