Воїни-бізнесмени закликали Гетьманцева, який порівняв їх з "общипаним гусаком", приїхати на фронт (відео)

Колективне звернення до голови держави за відставку Гетьманцева набирає обертів. Першими його підписали провідні бізнес-асоціації України, засновники, власники та керівники бізнесу різного рівня, ФОПи, приватні підприємці, студенти. Лише за два дні під зверненням підписались понад 10 тисяч людей. Збір підписів за відставку Гетьманцева триває.

Днями у великому інтерв'ю виданню "Бабель" Данило Гетьманцев зробив декілька заяв, які буквально шокували бізнес. Передусім прославилося його порівняння системи оподаткування в країні з общипуванням гусака.

"Що таке правильне оподаткування? Це мистецтво общипувати гусака так, щоб він не кричав.", - заявив він.

До президента України Володимира Зеленського звернулися підприємці та попросили звернути увагу на незадовільну економічну та податкову політику, яку проводить Данило Гетьманцев. Бізнес закликає усунути його з усіх займаних посад:

  • голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики;
  • секретаря у Нацраді відновлення України.

Відомі економісти у зверненнях до Офісу Президента пропонують свою аналітику для втілення реформ. Зокрема йдеться про те, що Україну треба будувати як найвільнішу країну для ведення бізнесу. Для цього необхідні ліберальні економічні реформи податкової системи, тотальна дерегуляція, приватизація і зменшення частки держави в економіці.

Детальніше про це читайте у публікації "Надзвичайних новин" Бізнес продовжує чинити супротив "дебільним рішенням в економіці, які наплодив Гетьманцев і Ко" (відео)

Підприємці масово записують відео, де обґрунтовують свою позицію, та викладають їх у соцмережі.

Голова Наглядової ради Інвестиційного фонду FinStream, голова Асоціації підприємців-ветеранів АТО Сергій Позняк наголосив, що він та інші підприємці з перших днів війни підтримують всі сили оборони, волонтерів. Багато хто воює з ворогом на фронті. Попри свій величезний патріотизм підприємці не вірять в майбутнє економіки України через дії представника команди влади - Данила Гетьманцева.

"22 травня ініціативна група підприємців зібрала цілих 15 тисяч підписів за відставку Гетьманцева. Ми вважаємо, що саме він винен у відсутності зростання нашої економіки до повномасштабної війни та нездатності забезпечити її функціонування і по теперішній час. 23 травня Гетьманцев знову принизливо назвав бізнесменів гусаками, яких потрібно обскубувати, а нашу ініціативу щодо змін економічної політики проплаченою", - наголосив воїн-підприємець Сергій Позняк.

Він розповів, як два дні тому його поранений друг сам виволік з лінії фронту важкопораненого товариша. Прив'язавши його до ноги, він повз декілька кілометрів, поки не добрався до укріплень українських воїнів. Це підприємець, член Асоціації підприємців-членів АТО.

"Вчора ми в групі пройшли 20 км з важким протитанковим озброєнням в тилу у ворога. Кого пан Гетманцев збирається общипувати? Цих людей, які проявляють героїзм і мужність на всіх фронтах? Ми визнаємо таку поведінку вищої посадової особи просто неприпустимою. Ми не гуси. Ми українці. Хай ще попробує когось пощипати", - говорить він.

Позняк від імені своїх побратимів-підприємців закликав президента Володимира Зеленського переглянути ставлення до українських підприємців та змінити економічний курс України.

"Добробут українців - це ліберальна економіка, яка можлива навіть й за умови мілітаризації. Вимагаю проведення ліберальних економічних реформ, що дають змогу бізнесу та економіці розвиватися. Проведення обіцяної вами податкової реформи. Скоротити бюрократичний апарат та видатки на нього, тотальної дерегуляції, приватизації, зменшення частки держави в економіці. Сильна економіка - це сильна армія і безпека держави!", - говорить він.

Позняк пояснив, що оскільки Гетьманцев є членом президентської команди і Зеленський особисто представляв його виборцям, то саме президент і має зробити вирішальний крок.

"Вимагаємо від вас негайного його усунення з усіх посад, позбавлення його кандидата депутата, бо це шкодить майбутньому України та вбиває довіру до вас. Просимо підприємців, активістів, волонтерів, бізнес-асоціації підписуватися під відкритим листом про відсторонення Гетьманцева від економічної політики. А ще краще, щоб його відправили на фронт і він побачив, кого він тут збирається общипувати", - резюмував Позняк.
  • Лист звернення до Президента України з підписами більшості активних бізнес та громадських спільнот, а також підприємців: https://t1p.de/nvzwh
  • Приєднатись до звернення: https://forms.gle/VV7evAgzqLdKPfM6A

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення