На Одещині катастрофа: зсув руйнує котеджі на березі моря і каналізаційний колектор (відео)

У місті Чорноморськ приватні котеджі із видом на море опинилися під загрозою руйнування. За останні шість років через зсуви провалилась дорога, потім паркани, а тепер на черзі – будинки.

На Одещині катастрофа: зсув руйнує котеджі на березі моря і каналізаційний колектор (відео)

Перші котеджі розвалились цього тижня. Одна двоповерхівка розкололась навпіл, а з сусіднього будинку злетів дах. Тепер на місці елітної нерухомості валяється будівельний непотріб.

«Будинки тріскаються, лопаються, сповзають вниз і валяться. В будинків зриває стіни, веранди, дахи», - бідкається голова правління житлового товариства Леонід Пилипчук.

Ще 48 приватних будинків теж можуть звалитися у прірву. Незважаючи на небезпеку, у деяких будиках продовжують жити люди. Мешканцям вулиці Морської нічого не залишається як самотужки укріпляти схил, бо ж на місцеву владу люди надії не мають.

«Влада про це знає, але нам кажуть, що це наша проблема»,- каже голова правління житлового товариства.

Вже третій рік мерія бореться із зсувами. У міської адміністрації знайшлося навіть 10 мільйонів гривень на палі, якими укріпили схил. Місту Чорноморськ обіцяли надати ще 44 мільйона з центрального бюджету, але цих грошей у місті так і не побачили.

«У 2012 році був прийнятий закон, який затверджував цільову програму по боротьбі з такими природними явищами. Згідно з цією програмою, у 2013 році нам виділили 10 мільйонів гривень, однак не дали нічого. Ми зверталися і в 2014, і в 2015, і в 2016 роках. Але результату – нуль», - каже заступник міськогоголови Чорноморська Сергій Биченко.

Однак місцеві жителі скептичні. Люди кажуть: якщо мерія і отримає гроші на укріплення схилу, котеджі це вже не врятує.

«Як можна ставити палі тоді, коли там є озеро? Насамперед його треба вивести в море за допомогою дренажа», - пояснює депутат Чорноморської міськради та місцевий мешканець Василь Бугайчук.

Аби розібратись, хто винен у зсувах, і врятувати людей від смертельної загрози, а море від зараження, залишається все менше часу. Натомість провалля щороку все ближче підступає до каналізаційного колектору. Коли зсуви зруйнують і його, нечистоти цілого міста вкриють усю прибережну зону і забруднять море.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення