Pokemon Go. Небезпечний відхід від реальності: перші нещасні випадки

Соціальні мережі вже переповнені історіями про людей, які через пристрасть до нової гри встигли врізатися в стовп, впасти на нерівному місці і навіть втратити роботу…

Pokemon Go. Небезпечний відхід від реальності: перші нещасні випадки

Трохи більше тижня тому японська компанія Nintendo випустила додаток Pokemon GO для iOS і Android. Гра полягає в пошуку вигаданих персонажів, покемонів, які розміщені творцями гри в різних місцях у реальному світі. Додаток для смартфона зазначає їх на карті, а побачити покемонів можна, спрямувавши камеру смартфона.

Практично за два дні Pokemon GO став найпопулярнішим додатком у американському App Store; частка користувачів Android, завантаживших Pokemon GO в США, перевищила 5%. Удень користувачі проводять за грою в Pokemon GO більше часу, ніж у WhatsApp, Instagram,Snapchat і Facebook Messenger.

Наразі офіційно гра Pokemon GO вийшла тільки в США, Австралії та Нової Зеландії. Тому навряд чи хтось припускав, якого ажіотажу цей додаток набере по всьому світу, в тому числі, в Україні.

Гравці не можуть відволіктися від пошуку покемонів навіть на побаченнях, ідучи на роботу та акціях протесту. З пропорційністю до популярністю гри, збільшується число нещасних випадків.

Необхідно виконувати завдання, не ризикуючи

Розробники #Pokemon GO із самого початку попереджали, що необхідно виконувати завдання так, щоб не піддавати себе ризику, проте соціальні мережі вже переповнені історіями про людей, які встигли врізатися в стовп, впасти на нерівному місці і навіть втратити роботу через пристрасть до нової гри.

Деякі гравці в Pokemon GO так зосереджуються на ігровому процесі, що перестають помічати навколишній світ.

Один з перших нещасних випадків, пов'язаних із грою, був зафіксований в США вже через півгодини після виходу програми в App Store: користувач Reddit, захопившись, не помітив у себе на шляху рівчак, впав і пошкодив ногу. Пояснюючи те, що трапилося лікарям, він вирішив розповісти, що отримав травму, вигулюючи собаку.

Покемони, заховані у важкодоступних місцях, призводять і до несподіваних знахідок. Так, у штаті Вайомінг 19-річна дівчина шукала в річці водяного покемона і виявила труп.

Персонажі гри часто ховаються у небезпечних місцях: покемони сидять на залізничних коліях прямо перед поїздом і навіть на сковорідці, яка поставлена на вогонь.

В Оберні, Нью-Йорк, чоловік грав за кермом автомобіля і в бажанні зловити якомога більше покемонів врізався в дерево. ДТП сталося у вівторок пізно ввечері. У звіті поліції Оберна не вказується ступінь його травм - відомо лише, що життю фаната Pokemon GO ніщо не загрожує.

21-річний студент Майк Шульц в гонитві за покемонами впав зі сноуборду і поранив руку, а 22-річна веб-дизайнер Кіріє Томпкинс впала на тротуарі і підвернула кісточку під час прогулянки в центрі міста Уотервілл, штат Мен, оскільки також задивилася в екран і не помітила яму на дорозі.

У багатьох штатах вводяться закони, що забороняють використовувати смартфони під час водіння

В списку нещасних випадків виявилися удари щиколотки, невдачі з обертовими дверима і зіткнення з деревами. Поліція попереджає, що нещасні випадки неминучі, якщо американці будуть відволікатися на ігри під час водіння або переходу через проїжджу частину.

Головна особливість Pokemon Go – прив'язка до геолокації. Гра «населяє»монстрами навколишні території, перетворюючи місця відпочинку (музеї,пам'ятники, торгові центри) в «покестопи». У цих місцях можна збирати покеболи,необхідні для лову покемонів.

Самі монстри при цьому також розміщені у відповідності зі своїми«звичками»: зокрема, водних покемонів можна знайти у озера або річки.

Процес розміщення покестопов і покемонів відбувається автоматично, що часто призводить до різних конфузів.

Наприклад, в Австралії гра зробила покестопом поліцейську дільницю, в який раз по раз почали приходити гравці.

Владі навіть довелося випустити офіційну рекомендацію.

Більше того, деякі установи вже роздумують над тим, як видалити свою локацію з гри. Меморіальний музей Голокосту у Вашингтоні вже звернувся до своїх відвідувачів з проханням не грати на території музею.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення