​У Києві справжнє нашестя кишенькових злодіїв

Столицею котиться хвиля крадіжок. Кишенькові злодії орудують скрізь: на вулиці, у громадському транспорті, кафе та у магазинах. Щодня правоохоронці фіксують сотні таких випадків. Схоже на те, що це – велика генеральна репетиція напередодні Євробачення. Як побачити і як захиститися від щіпачів? Далі – наглядні приклади.

​У Києві справжнє нашестя кишенькових злодіїв

До магазину біля одній зі станцій метро Валентина та Таміла завітали у пошуках сумочок. І навіть не помітили, що за ними вже пильно стежать дві жінки, які зайшли слідом: одна у кепці, інша – з пальто на руці.

Поведінка парочки, що не відходила від них ні на крок, Валентині здалася дещо дивною.

«Вона постійно біля нас крутилася, мені дуже не подобалось. Ми біля одного ряду вибирали сумки – вона біля нас повсякчас. Потом я отак одійшла – і вона знову крутилася», - розповіла Валентина, подруга жертви кишенькових злодійок.

На відеокамерах видно, як одна із зловмисниць намагалася відкрити застібку на рюкзаку жертви. Нахаба навіть не зважала, що навколо повно свідків.

«Коли я вже відходила, мене наче хто сіпнув за сумку», - розповіла вже після інциденту жертва кишенькових злодійок Таміла.

Другу спробу пограбування зробила спільниця. Вона майстерно нишпорила у чужому наплічнику однією рукою, а іншою мацала нові сумочки на полицях. Відсутність гаманця Таміла помітила лише у маршрутці, а коли прийшла писати заяву до поліції – на жінку чекав сюрприз.

«Телефонували, що мій гаманець знайшли. Я передзвонила тій жінці, яка телефонувала, і вона мені принесла до поліції цей гаманець. Але там грошей не було, були лише картки», - розповіла Таміла.

Та радіти приводу не було, адже жінка не дорахувалася чималої суми грошей: тисячі доларів та 600 гривень.

Хоч поліцейські і запевняють, що крадійку шукають, та шанси повернути гроші – мізерні.

«Говорять, що таких справ, як у мене, дуже багато. І навіть в той день, коли я була, 30 заяв таких самих було», - каже Таміла.

Аби не стати жертвою кишенькових злодіїв, слід дотримуватися простих правил: у людних місцях цінні речі слід тримати не в сумочці за плечем, а у внутрішніх кишенях або у руці. На касі бажано не «світити» крупними купюрами, краще одразу давати потрібну суму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення