Війна на Донбасі: вкрасти мільйони, але відсидіти лише кілька років (відео)

Чи доведуть детективи, що прокурор АТО придбав нерухомість на нечесно зароблені гроші?

Війна на Донбасі: вкрасти мільйони, але відсидіти лише кілька років (відео)

Кому війна, а кому мати рідна. НАБУ звинувачує прокурора АТО Костянтина Кулика у незаконному збагаченні. А поки триває розслідування, його відсторонили з посади на два місяці. За словами детективів НАБУ, цього часу буде достатньо для завершення розслідування і передачі справи до суду. А у разі визнання провини прокурора, йому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Костянтин Кулик за останні 5 років заробив понад півтора мільйона гривень, але при цьому витратив більше п’яти мільйонів. Гроші пішли на купівлю нерухомості. Щоправда, все зареєстровано вони не на самого посадовця, а на його цивільну дружину.

«Отримав нерухоме майно, яке було оформлено на Німець. Три квартири. Загальна сума 5 мільйонів 830 тисяч. Два паркомісця, одне нежитлове приміщення, і плюс ще один автомобіль. На Кулика записана тільки одна квартира», - розповідає заступник керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

Суд по справі посадовця пройшов не без скандалу. На захист Кулика стали колеги з прокуратури, а от бійці з добровольчих батальйонів – на боці обвинувачення, і підтримують НАБУ.

«Живуть, маючи по 5-6 квартир, а може і будинок, їздять на дорогих іномарках, ще їхні діти мають по машині, жінки», - розповідають АТОшники.

Посадовець, звісно, відкидає усі звинувачення. За його словами, у нього усього лише одна квартира, а до інших відношення не має. Більше того, запевняє, що він – холостяк.

«У мене немає дружини. У мене є одна квартира, у мене є одна машина, якою я користуюся. Вони вказані в декларації. Вони їх вказують, але вони їх не інкримінують. Вони інкримінують два об’єкти нерухомості, які придбала Німець в 2015 році, коли я перебував у АТО», - розповідає Кулик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення