Які вулиці Києва виявилися найнебезпечнішими

 Вести.UA

У поліції назвали небезпечні вулиці Києва. Згідно з «рейтингом», перше місце відразу в двох номінаціях дісталося пр. Маяковському. В цілому в Деснянському районі за рік злочинність зросла на 162,5%, що істотно вище загальноміської динаміки. Відзначився і центр: найбільше хуліганів затримали на Хрещатику.

Осередки криміналу

За запитом журналістів, в поліції відібрали п'ять найбільш «популярних» для міста злочинів, виявивши «лідерів» в них. З п'яти номінацій в трьох — розбій, крадіжки і хуліганство — у трійці лідерів пр. Маяковського на Троєщині, самому великому масиві Києва.

За словами засновника київського УБОЗ Валерія Кура, сумне лідерство головної вулиці Троєщини пояснюється як географічною зручністю, так і недоробкою нинішньої поліції.

«Троєщина розташована на околиці, звідки можна швидко виїхати за місто з «наживою». Неосвітлені вулиці і раніше привертали сюди злочинців, але стримувати кримінал на Троєщині ще кілька років тому допомагали так звані летючі групи, сформовані з працівників нижчої ланки. «Молодші інспектори», як ми їх називали, самі нагадували бродяг та злочинців, але вони майстерно відстежували кишенькових злодіїв, квартирних злодіїв і інших, передавали нам їх по рації. Хто зараз буде робити таку роботу? Нові патрульні з їх гламурним виглядом?» — каже Кур.

У МВС помилки визнають.

«У нас скоро буде оголошено набір спеціалістів на різні види поліцейської діяльності. Тисячі співробітників будуть набиратися, у тому числі і в кримінальний блок, в агентурну мережу. Сьогодні у нас ведеться «ремонт» поліції, і є в тому числі серйозні незручності, які з цим пов'язані. Але є розуміння, як вони будуть вирішуватися», — сказав радник глави МВС Іван Варченко.

Цікаво, що на Троєщині зараз навіть немає свого відділення управління поліції охорони. Це структура, яка забезпечує системи охоронної сигналізації приватних квартир.

«Деснянським районом займаємося ми, колишнє Ватутінське відділення давно розформовано», — розповіли нам в Оболонському районному відділі УПО.

Щоправда, як нам пояснили в держохороні, на Троєщині не так багато людей, які готові платити за охоронні послуги.

Зате жителі самі намагаються боротися зі злочинністю за допомогою соцмереж.

«Вчора (3 липня) приблизно о 22:00 мама йшла від «Таті» в бік РАГСу по стежці біля будинку пр. Маяковського, 11. На неї напав худорлявий хлопчина років 16-18. Був одягнений у темну футболку, кольорові шорти нижче коліна і темну кепку. Підійшов до неї, сказав: «Добрий вечір», смикнув за ланцюжок і втік». Таких постів в Мережі із зазначенням вулиць у Деснянському районі часом до п'яти на добу.

Кривава Оболонь

За кількістю вбивств на першому місці опинилася вул. Полярна в Оболонському районі. Так, у квітні тут, недалеко від місцевого ринку, знайшли загорнутий в килим труп чоловіка. А взимку на сусідній вул. Рокоссовського чоловік викинув з вікна восьмого поверху свого 12-річного племінника з безліччю ножових поранень.

«Ця вулиця має недобру славу серед поліцейських і часто у нас проходить за інформацією. Зокрема, вона відома численними випадками наркоманії. Це околиця району, яка в основному складається з старих дев'ятиповерхівок. Тут досі немає камер відеоспостереження, що заважає оперативності розслідування резонансних справ», — пояснила речник поліції Оболоні Оксана Щербак.

Хуліганський Хрещатик

Відзначилася в статистиці і центральна вулиця — Хрещатик. Тут зафіксовано 41 випадок хуліганства, що в 3,5 рази більше, ніж на тому ж пр. Маяковського. Експерти кажуть, що Хрещатик — місце, де легше зробити «красиві цифри».

«Там справи самі йдуть до рук через масовість і велику кількості заходів. Впевнений, що тут копи піднімають статистику розкриття злочинів та затриманих. Якщо лідер по хуліганству — Хрещатик, значить, в інших районах явно поліцейські не допрацьовують», — впевнений Валерій Кур.

Також він зазначає, що хуліганство — це по більшій частині п'яні бійки. «Якщо поруч немає правоохоронців, то з звичайних громадян, які підвипивали, люди легко можуть стати злочинцями дуже високого рівня», — говорить Кур

З ним згоден Іван Варченко.

«Хрещатик — найбільш насичена людьми вулиця, причому практично цілодобово. Тут концентруються і приїжджі туристи. Не всі з них чітко знають, що саме забороняє наш Кодекс про адмінпорушення. Наприклад, часто можна зустріти людей, які п'ють спиртні напої. На звичайній периферійної вулиці випивати не так цікаво, а по Хрещатику прогулятися з пляшкою — це зовсім інше», — говорить Варченко.

Цікаво, що в статистиці штрафів, які патрульні виписують жителям столиці, Троєщина стала найбільш законослухняним районом Києва.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення