Якщо автомобіль продадуть: чи готові винуватці ДТП в центрі Харкова платити за смерті

 СЕГОДНЯ

Місяць тому, 26 лютого, Київський районний суд Харкова нарешті виніс вирок у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській, яка забрала життя шести людей, а ще шестеро – отримали травми. Обвинувачені Олена Зайцева і Геннадій Дронов отримали покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Адвокати обох водіїв вже встигли подати апеляції зі спробою оскаржити такий вирок.

Як розповів в коментарі адвокат Дмитро Марцонь, який представляє інтереси родичів загиблих Алли і Анастасії Сокіл, Ніни Кобесової і Наталії Умаєвої, ця інформація шокувала потерпілих.

"Реагують надзвичайно погано. Це знову змусить їх ходити до суду, переживати все це горе, страждати. Така перспектива нікого не радує", – каже Марцонь.

Поки адвокати лише клопоталися про апеляції, а ось за виплату компенсацій ніхто не брався. Захисники Зайцевої та Дронова навіть не зверталися до потерпілих і їх представників.

"Ніяких виплат не було, ніхто до нас не звертався. Я навіть у адвоката Дронова Сергія Перепелиці питав, чи планують щось виплачувати. Мені відповіли, що, якщо автомобіль продадуть, тоді, може, щось дадуть, але незрозуміло, коли і кому. Ніяких конкретних термінів і пропозицій", – доповнює Марцонь.

Але як не збираються зупинятися захисники водіїв, так не опускають руки і адвокати потерпілих. Після винесення вироку потерпілі все ж хочуть притягнути до відповідальності всіх, хто "зарізав" наркологічну експертизу і не дав з'ясувати, чи була Олена Зайцева на момент аварія під дією наркотиків.

"Ми не склали руки. Ми зараз готуємо звернення з розгляду дій пані Федірко і слідства на факт того, що вони фактично "поховали" наркологічну експертизу. Ми багато разів про це заявляли і будемо далі вимагати, щоб перевірили ці дії на факт службової недбалості – чому так сталося. Наркологія киває на слідчого, що, мовляв, він все запоров, а слідчий киває на наркологію. І, в результаті, ніхто ні в чому не хоче розбиратися", – підсумовує адвокат.

Як відомо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, після чого "японець" вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. В результаті наїзду п'ятеро людей загинули на місці, шестеро – постраждали. Через тиждень один з постраждалих помер у лікарні.

Дівчина-водій, яка була за кермом позашляховика, що влетів у натовп, була затримана. Нею виявилася студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. Іншим фігурантом справи став Геннадій Дронов, який займався торгівлею продуктами харчування і тютюновими виробами.

26 лютого в Харкові Київський районнийсуд засудив обох водіїв до 10 років позбавлення волі. А 22 березня вирок був оскаржений адвокатом Геннадія Дронова – Сергієм Перепелицею. 26 березня вирок оскаржила і адвокат Зайцевої – Юлія Плетньова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення