На Луганщині затримали росіянина, який воював за "ЛНР"

 СЕГОДНЯ

У Луганській області Служба безпеки України при спробі перетину лінії розмежування затримала громадянина Російської Федерації, який воював на боці так званої "ЛНР". Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що житель Казані був завербований представником ФСБ РФ в 2014 році для участі в бойових діях проти України. Під керівництвом російських інструкторів він пройшов снайперську підготовку і воював проти сил антитерористичної операції поблизу Первомайська Луганської області" – йдеться в повідомленні.

А в 2017 році росіянин був повторно завербований представниками терористичного угрупування "МГБ ЛНР". Він отримав завдання перейти через лінію розмежування, "осісти" на підконтрольній українській владі території і чекати подальших інструкцій.

На даний момент слідчі СБУ розпочала кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Чоловік перебуває під вартою, тривають слідчі дії.

Недавно на Донбасі співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил викрили та затримали колишнього учасника так званої "ДНР", який переховувався від правосуддя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення