На Полтавщині жінка зарізала знайомого, задушила свідка, а потім вбила співмешканця

Жительку Лубенського району засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство співмешканця. Це вже друге умисне вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України), скоєне жінкою. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

"Доведено, що 31 грудня 2022 року під час приготувань до Нового року в сім’ї виник побутовий конфлікт, під час якого жінка в присутності малолітньої доньки вдарила свого співмешканця у груди кухонним ножем. Чоловік отримав тілесні ушкодження, несумісні із життям", - йдеться у повідомленні.

За скоєне Миргородським міськрайонним судом жінку засудили до 11 років за ґратами. Однак прокуратура не погодилася з вироком, адже жінка вже засуджувалася за аналогічні кримінальні правопорушення, але жодних висновків не зробила. Зокрема, 1 січня 2005 року, проживаючи на той час у Чернівецькій області, вона завдала своєму знайомому 5 ударів ножем та з метою приховування вбивства спільно з іншою особою задушила свідка злочину, за що отримала 14 років позбавлення волі.

Тобто за 38 років свого життя вона вбила трьох людей.

Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури і призначив жінці найсуворіше покарання. Наразі вирок набув законної сили, однак він не є остаточним, оскільки може бути оскарженим у касаційному порядку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення