Поліція затримала купу чиновників на хабарах

У Києві посадовець однієї з райдержадміністрацій вимагав 8 тисяч гривень за те, щоб не демонтувати МАФ. Тим часом у Житомирській області начальник відділу Держгеокадастру вимагав 6,6 тисяч доларів США за приватизацію 12 га землі.

Працівники Управління захисту економіки у місті Києві Нацполіції спільно із слідчими Дніпровського управління поліції та Київською місцевою прокуратурою №4 затримали головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього середовища одного з районів столиці під час отримання хабара.

Правоохоронці встановили, що посадовець за результатами проведеної перевірки вимагав від приватного підприємця 8 тисяч гривень за невжиття заходів щодо демонтажу тимчасових споруд.

Також службовець пропонував за щомісячний «гонорар» виділення додаткових місць під розміщення тимчасових споруд та сприяння у господарській діяльності підприємця.

На Житомирщині оперативниками УЗЕ в Житомирській області Нацполіції, слідчими обласної поліції, прокуратури Житомирської області та управління запобігання і виявлення корупції Держгеокадастру було викрито факт вимагання неправомірної вигоди одним з начальників районного відділу Держгеокадастру.

Посадовець вимагав 6,6 тисяч доларів США за видачу документів для відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Їх загальна площа – 12 га. Також передбачалося отримання ділянок у власність в порядку безоплатної приватизації.

Зловмисника затримано під час одержання ним першої частини хабара у сумі 3,3 тисячі доларів США.

На даний час вирішується питання щодо затримання фігурантів в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення