Половина Донбасу мало не залишилася без води: США звернулися до Росії

 СЕГОДНЯ

З США обговорюють обстріл бойовиками Донецької фільтрувальної станції та закликають Росію вивести свої війська з української території. Про це заявила речник Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

У Держдепі обурені обстрілами Фільтрувальної станції, внаслідок чого поранення отримали п'ять її співробітників, після чого вона тимчасово відключилася. Нойерт зазначає, що цей інцидент поставив під загрозу водопостачання для 350 тисяч українців по обидва боки лінії зіткнення.

"Ми закликаємо очолювані Росією сили і Збройні сили України дозволити працівникам провести ремонт і запобігти новій гуманітарній кризі. Ми також закликаємо всі сили відійти від позицій навколо Донецької фільтрувальної станції та інших критично важливих цивільних об'єктів", – заявила спікер Держдепу США.

Також американці вважають, що саме Росія відповідальна за погіршення гуманітарної ситуації на Сході України.

"Держдеп закликає Росію вивести свої війська зі Східної України і повністю виконати свої зобов'язання по Мінських угодах. Оскільки Росія спровокувала цей конфлікт і продовжує озброювати, тренувати, очолювати і битися разом з її довіреними силами на Донбасі, Росія несе відповідальність за погіршення гуманітарної ситуації на сході України", – підкреслила Нойерт.

Як повідомлялося, за минулу добу бойовики 50 разів зривали перемир'я, "спекотно" було на Світлодарській дузі, біля Горлівки та Маріуполя. Бойовики знову застосовували заборонене Мінськими угодами озброєння. Внаслідок ворожих атак постраждали два українських бійця.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення