При пожежі в нічному клубі у Бухаресті загинули 27 людей, близько 180 постраждали

 ТАСС

Румунські лікарі планують ідентифікувати тіла всіх 27-ми загиблих минулої ночі в результаті пожежі в нічному клубі Бухареста сьогодні. Як повідомив журналістам глава Інституту судової медицини "Міни Минович" Дан Дерменжі, до цього часу були упізнано лише 18 чоловік.

"Ми залучили всіх фахівців, яких могли. Роботи дуже багато, але ми хочемо завершити впізнання до кінця дня", - сказав Дерменжі. За його словами, більшість загиблих не мали при собі посвідчень особи, а їх тіла сильно обгоріли.

За останніми даними, госпіталізовано 146 осіб. Медики не виключають, що число жертв може зрости, так як пацієнти отримали важкі опіки, стан 25 постраждалих оцінюється як "критичний".

Серед постраждалих четверо іноземців - громадянка Італії, двоє чоловіків з Іспанії та громадянин Німеччини. Перші троє були госпіталізовані в лікарню імені Агріппи Іонеску, а останній - в Університетську лікарню.

Як повідомив прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта, влада країни знаходяться в тісному контакті з представниками іноземних держав, чиї громадяни постраждали в трагедії, а також готові надати транспорт для доставки на батьківщину.

За попередніми даними слідства, трагедія сталася під час безкоштовного концерту в підвальному приміщенні клубу в центрі Бухареста, куди прийшли близько 400 молодих людей. Пожежа почалася після виходу на сцену групи "Goodbye to Gravity", яка, за трагічним збігом, виконувала композицію під назвою "День, в який ми помремо". Виступ супроводжувався феєрверком, від якого спалахнули оброблені деревом і пінопластом стелю і стіни, повалив сильний дим і пролунав вибух. Сотні глядачів кинулися до єдиного виходу.

"У тисняві люди падали, отримували травми, багато втратили свідомість і задихнулися в натовпі", - розповів один зі свідків трагедії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення