У Києві "зникнуть" станції метро "Петрівка" і "Льва Толстого"

У столиці триває процес з перейменування. Слідом за вулицями, проспектами, провулками і скверами міськвлада взялася за перейменування і станцій столичної підземки. Так, станції "Петрівка" планують присвоїти нову назву "Почайна" — на честь древньої річки, яка брала свій початок на Оболоні

Пропозицію щодо перейменування винесли на громадське обговорення городян на початку березня на сайті КМДА, і хоч до кінця голосування залишилося ще два тижні, нову назву для станції підземки підтримали 1310 осіб, а проти всього 449. Про це йдеться на сайті Gloss.ua

Перейменування станції "Петрівка", назва якої пов'язують з ім'ям "червоного революціонера" Григорія Петровського, викликало бурхливу дискусію.

"Нічого не треба перейменовувати! Будуйте краще нові лінії метро і станції, тоді і можна ввести станцію "Почайна", — пропонує Андрій Рязанов.

"Вважаю, що повернення назва річки Почайна в топоніміку Києва має символічне значення. Це можливість отримати важливу інформацію про минуле свого краю", — стверджує Тетяна Киричук.

Не обійшлося і без гумору. Деякі запропонували назвати станцію "Джордж-Бушівською" або "Книжковий ринок".

За словами президента Інституту реформ та розвитку Києва Олександра Вовченко, є всі шанси, що "Петрівку" перейменують.

"Після обговорення проект рішення профільна комісія розгляне, а потім його винесуть на сесію Київради. Що ж стосується масового перейменування станцій метрополітену, на мою думку, його не буде. Перспектива перейменування є тільки щодо станцій "Героїв Дніпра" і "Арсенальної", — говорить Вовченко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення