У Росії засуджений ще один українець: подробиці

 Апостроф

У Росії засудили українця Романа Тернівського нібито за причетність до діяльності "Правого сектора".

Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

"Він визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.282.2 КК РФ (участь в діяльності екстремістської організації)", - йдеться в повідомленні.

Нібито українець в 2015-2016 роках на території України "займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою "Правого сектора", а також брав участь в публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації".

Так, йому інкримінують участь в 2016 році в так званій "Ведмежої блокаді" на російсько-українському кордоні в Харківській області. Росія вважає, що блокування її вантажівок було з метою "нанесення майнового і репутаційного збитку Російської Федерацій в її зовнішньоекономічних зв'язках".

Також Тернівський нібито був учасником акції під російським консульством у Харкові в 2016 році. Крім вищевказаного, українцеві інкримінують "пропаганду діяльності "Правого сектора" серед росіян через Інтернет".

"Робота зі встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників забороненої на території Росії екстремістської організації "Правий сектор" триває", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними з сайту Першотравневого райсуду Ростова-на-Дону, Тернівського засудили 28 червня до 2 років 3 місяців колонії загального режиму. Відзначається, що він оскаржив вирок, однак інформація про результати оскарження відсутня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення