У Торецьку знайшли гранатомет і тисячу патронів

 СЕГОДНЯ

Співробітники поліції виявили в Торецьку схованку зі зброєю та боєприпасами. Її облаштував місцевий житель, що воює за сепаратистів.

Про це повідомляє управління Нацполіції в Донецькій області в середу, 12 вересня.

Відзначається, що силовики отримали оперативну інформацію про захований на території непрацюючого підприємства схрон зброї. Виїхавши за вказаною адресою, в покинутій будівлі вони виявили і вилучили ручний протитанковий гранатомет і понад тисячу патронів.

Поліцейські встановили, що власником боєприпасів є 27-річний місцевий житель. Ще 2014 року під час захоплення міста він приєднався до сепаратистів. Зі зброєю в руках він служив на блокпосту і патрулював вулиці.

Після звільнення Торецька, чоловік втік на непідконтрольну територію Донбасу.

"Зараз він продовжує воювати проти українських військ і знаходиться в розшуку за причетність до незаконного збройного формування. Йому інкримінується ч.5 ст.260 Кримінального кодексу України", – розповіли в поліції.

За фактом виявлення арсеналу додатково відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України). Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Раніше в Маріуполі Донецької області правоохоронці виявили схованку зі зброєю, яку було викрадено з військової частини в Криму під час анексії півострова. Військове спорядження зберігалося в гаражі, що належить батькові чоловіка, який воює в лавах бойовиків так званої "ДНР"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення