В Австрії хакери зламали смартфони у двох жінок і перевели гроші до України

 Канал 112

В Австрії хакери зламали смартфони двох жінок та отримали доступ до банківських даних, які там зберігалися. Далі з кожного банківського рахунку було переведено в Україну по кілька тисяч євро.

"Поліція розшукує невідомих злочинців, які зламали два мобільних телефони, щоб отримати дані банківських рахунків власників. В обох випадках зловмисники зняли гроші з рахунків і здійснили переказ в Україну", - йдеться в повідомленні.

Інциденти мали місце ще у травні, однак повідомили про них у поліції тільки зараз.

Спочатку зловмисники зламали смартфон 52-річної жінки з Швехата, отримавши доступ до онлайн-банкінгу. 16 травня з її рахунку за допомогою сервісу "смарт-гроші" (зняття готівки без картки тільки шляхом введення коду) в одному з банкоматів Вени двічі було знято гроші. Австрійська поліція опублікувала фото дівчини, зроблене камерою банкомату під час зняття готівки.

У подальшому з банківського рахунку було здійснено два грошових перекази в Україну. За інформацією поліції, мешканка Швехата втратила чотиризначну суму в євро.

Австрійська поліція пов'язує цей інцидент з іншим, що стався також у травні цього року: у 55-річної мешканки Вени також було зламано смартфон, отримано доступ до онлайн-банкінгу і в результаті переведено гроші в Україну. У жінки також була вкрадена чотиризначна сума в євро.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення