В Одеській і Закарпатській областях зафіксовані випадки африканської чуми свиней

 РБК-Україна

В Одеській і Закарпатській областях зафіксовані випадки африканської чуми свиней (АЧС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Так, в Одеській області 27 грудня була зареєстрована загибель однієї свині в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в с. Петродолина, Овідіопольського району.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Закарпатській області 24 грудня були виявлені 3 трупи диких кабанів на території підсобного господарства готельно-розважального комплексу "Чорна гора" (м Виноградів). При дослідженні відібраних проб біоматеріалу також підтверджений діагноз АЧС.

"В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС", - йдеться в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення