В Україні озвучили сумний прогноз щодо повернення Донбасу

 Апостроф

Ніякі внутрішні і зовнішні чинники не говорять про те, що найближчим часом Росія поверне Україні контроль над окупованими районами Донецької і Луганської областей.

Про це військовий експерт і блогер Олексій Арестович висловився в колонці

Відзначимо, що 7 червня в рамках панельної дискусії на експертного форумі в Києві Аваков заявив, що в разі збереження міжнародного тиску і санкцій проти Росії може початися "поліцейська операція" зі звільнення Донбасу, в результаті якої Москва поверне Україні контроль над окупованими територіями.

"Гадки не маю, про що говорить Арсен Аваков. Можливо, в нього є якась інформація. Ніякі внутрішні та зовнішні фактори не говорять мені про те, що ситуація, в якій Путін під міжнародним тиском віддасть Донбас, в принципі можлива. Навіть не в найближчому часі, а взагалі – хоч в якому-небудь", - критично прокоментував цю заяву Арестович.

За його словами, проведення "поліцейської операції" на Донбасі складно навіть уявити. Так, коли в Луганській області був "переворот" і скинули ватажка ЛНР Ігоря Плотницького, відразу зайшло шість російських батальйонних тактичних груп, які стали на лінію розмежування.

"Є ознака того, що за найменшого натяку на звільнення Росія негайно введе свої війська і буде "нормальна" війна: регулярна армія на регулярну армію. Ми, звичайно, когось там поб'ємо та навіть просунемося вперед, але великою ціною, і точно про звільнення Донбасу не буде йти мови", - зауважив військовий експерт.

"А от щоб поліцейські сили без ЗСУ... Ну, я не знаю. Можливо, Господь Бог шепнув Авакову щось таке, чого ми з вами не знаємо. Це нереально з будь-якої точки зору. Навіть якщо завтра росіяни з якоїсь причини виведуть свої війська з Донбасу, все одно сама лише поліція не впорається. Коли Аваков говорить про 2 тисячі осіб, я взагалі не розумію, що мається на увазі. Як мінімум цю місію потрібно буде прикривати уздовж державного кордону Збройними силами України. Тому що сьогодні росіяни вийшли [з Донбасу], а завтра захочуть зайти. Потрібно встановлювати гарнізони українських Збройних сил, щоб ситуація не повторилася. Загалом, це дуже дивна заява", - резюмував Арестович

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення