Центр "Відродження" влаштував масову молитву за Порошенка в центрі Києва (відео)

 YouTUBE

У зв'язку з появою інформації про появу на зборах секти відомих українських політиків таких, як заступник голови Верховоної Ради України Оксани Сироїд та Голови фракції "Самопоміч" у Київраді Сергія Гусовського, у соцмережах почали масово з'являтися ролики з виступами засновника секти "Відродження" за різні періоди

У 2014 році "Відродження" влаштувало масову молитву за Порошенка в центрі Києва. Декілька тисяч прихожан молилися під стінами КМДА. Їх охороняли близько 30 міліціонерів. Частина вірян стояла на проїзній частині Хрещатика. За даними міліції, засновник церкви - Володимир Мунтян відбував трирічний термін у 10-й спецколонії в Кривому Розі. Судили його за двома статтями – крадіжка і шахрайство. У 1998 році він заснував власну церкву Відродження

Після появи в ЗМІ сюжетів про секту Володимира Мунтяна, яка проводить у столичному Палаці Спорту сеанси "вигнання бісів", що роблять на психіку людей такий тиск, що вони навряд чи коли-небудь зможуть повернутися в норму, всі протестантські церкви України активно виступили із засудженням новоявленого "пастора".

З'ясувалося, що в цих колах Володимира Мунтяна давно вважають шахраєм, причет він дійсно відсидів термін за цією статтею.

"Ми зробили заяву, щоб відмежуватися, бо він з'єднував нібито від нас. Ми такого не практикуємо, ми такого не визнаємо, це не біблійна практика. Ми чітко заявили: це є збочення, це те, що вивів людей, це чергова фінансова піраміда, чим займався його попередник Сандей - обманював наших людей. Мене дивує поведінка нашої влади. Вони повинні реагувати", – заявив президент Всеукраїнського союзу церков п'ятидесятників Михайло Паночко.

Також медичний висновок зробив відомий психіатр Віктор Спірідонов.

"Всі, хто знаходяться на сцені, – у них вже змінена свідомість, вони знаходяться в трансі, і тепер Мунтян заганяє їх ще глибше в цей стан. Це зовсім інші люди, це не ті люди, які прийшли туди. От якщо б це була лабораторія – щури, миші, кролики – ці люди вже вони. Тут на сцені людини немає – тільки кролики", – розповідає лікар.

"Це травмуючу шоу. Особливість цього шоу: маніпулятори проникають у святая святих – у психіку людини. Шоу побудоване в комерційних цілях", – говорить експерт.

Вчений пояснює, що технологія, застосовувана в секті, має незворотний вплив на людську психіку.

"Мунтян використовує маніпулятивну технологію навіювання... Завдання цього клоуна – ввести натовп в певний стан. В науці цей стан чітко і ясно позначено – змінений стан свідомості", – пояснив лікар-психіатр.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення