У Києві в "Ікс-Парку" з’явились незвичні меморіали пам’яті загиблих Захисників (фото, відео)

911-й день повномасштабної війни. Влада показала вищу ступінь мародерства на кістках Захисників від російської навали.

Українська влада в обличчі чиновників-мародерів завжди знайде, на чому вкрасти. Вдумайтесь в цифри: у Києві за 1,8 млрд грн першу чергу Національного військового меморіального кладовища будуватиме компанія, створена на другий день після оголошення тендера. Усе будівництво буде реалізовано у шість черг. Загальна вартість проєкту складатиме 7,43 млрд грн.

Під головний військовий цвинтар виділено 267 гектарів лісу, пише "Главком". Відстань до столиці – 11 кілометрів, будуватимуть у межах Гатненської територіальної громади. За словами заступника директора держустанови "Національне військове меморіальне кладовище" Ярослава Старущенка, під вирубку піде не більше 10% цієї ділянки, тобто 25 гектарів.

Для тих, хто не знав, у Києві вже 15 років як існує Всеукраїнський парк пам'яті борців за свободу і незалежність України. Це – засмічені хащі в 40 гектарів у перемішку із болотом. Ідеальне місце для маніяків і рецидивістів. Київська влада не спромоглася ні за каденції Олександра Омельченка, ні Леоніда Черновецького, а вже й навіть Віталія Кличка, створити там центральний меморіал Захисникам України. (Щоб переглянути фото, доскрольте публікацію до кінця сторінки).

При цьому поруч знаходиться спортивний парк X-park, визнаний найкращою спортивною локацією Східної Європи, де його інвестори створили свої особливі меморіали для спортсменів і працівників Ікс-парку, загинувших в боях за Україну. І на ці пам’ятні алеї люди вже приходять не один рік.

Засновник X-park Юрій Зозуля опублікував сюжет, де показав, як виглядають меморіали у парку:

"Такі меморіали, нестандартні, особливі, які створюються в Ікс-парку, більш відвідувані людьми. Віддання шани тут відбувається постійно, тому що на меморіали ходять рідко, вони не такі популярні. А от лавка шани, де можна посидіти і доторкнутись до героя, цей елемент присутності дуже важливий", - розповідає засновник Ікс-парку Юрій Зозуля.

Він каже, що вони зроблені без копійки державних коштів. Усе витрачає громадянська спільнота і інвестори Ікс-парку, таким чином шанують нашу історію і Героїв-Захисників.

"Наша влада навіть на меморіалах, на пам’яті борців за Незалежність України робить свої схематози і дерибани. Тому завжди сподіваємось тільки на громадянське суспільство, патріотів-інвесторів та підприємців", - констатує Зозуля.

Далі про те, як виглядають алеї пам'яті та лавки шани героям в Ікс-парку.

Лавки Шани Героям

Лавки розмістили в тих місцях, де герої працювали і тренувалися. Символічно, лавки встановлені у найулюбленіших місцях, де захисники тренувалися, ділилися знаннями та надихали інших.

"Кожен, хто прийде сюди, може побачити їхні портрети, вигравірувані на лавках, та, скануючи QR-код, дізнатися більше про їхнє життя, спортивні досягнення та героїчні подвиги", - розповів Юрій Зозуля.

На фото: Олег Зеленюк, Ігор Утюж, Леонід Гордичук

"Приходьте, сідайте на лавку, вдивляючись у краєвиди, які вони так любили, та віддайте шану їхній пам’яті. Вони подарували нам мир своїм героїзмом", - каже Юрій Зозуля.

Кого увічнили на Лавках Шани Героям

Алея "Залізні яйця" Захисникам Києва 2022 року

Тут висажені горіхи, присвячені оборонцям Києва під час осади міста взимку, навесні та влітку 2022 року.

Назва алеї Залізні яйця перегукується з легендарним у кіноіндустрії бойовиком "Міцний горішок", у якому головний герой веде смертельну битву з бандою політичних терористів.

Дерева власноруч висаджували мешканці столиці та бійці спротиву.

Алея канадських кленів "Вільне покоління Автомайдан"

Ще одна меморіальна пам’ятна алея, створена в Ікс-парку, присвячена активістам "Автомайдану" та учасникам Революції гідності. Вона знаходиться при вході в парк, висаджували її активісти "Автомайдану" в пам’ять про звільнення від злочинної влади "сім’ї Януковича".

Символічно, що на Алеї канадських кленів "Вільне покоління Автомайдан" кожне дерево посаджено в шинах, вивезених з Євромайдану після перемоги над владою президента-втікача Віктора Януковича. Дерева були висаджені навесні 2014 року.

Історична алея дерев’яних скульптур богатирів та героїв українського епосу

Джунглі по-київськи: як виглядає Всеукраїнський парк пам'яті борців за свободу і незалежність України (фото)

У столиці номінально існує Всеукраїнський парк пам'яті борців за свободу і незалежність України. За 15 років існування він виглядає як суцільні засмічені хащі в 40 гектарів у перемішку із болотом.

"Чомусь" він встановлений на в’їзді на Троєщину в парк Муромець, хоча мав бути розташований у шикарному місці біля Північного мосту на березі самої чистої річки Десьонка. "Чомусь", бо київська влада перенесла Всеукраїнський парк пам'яті борців і героїв на догоду московським забудовникам , пов'язаним з другим мером Москви Юрієм Лужковим. На ласому шматку землі хотіли побудувати фешенебельний Московський район. Але заважав парк борців за незалежність, закладений в 2001 році.

Це було ще за мерства Леоніда Черновецького і його "молодої команди", які продавали київські землю забудовникам направо і наліво десятками мільярдів. Згадати лише одну скандальну сесію Київради 24 грудня 2009 року, коли "Льоня Космос" із командою продали землі на 402 мільйони гривень.

Ось так виглядає сьогодні Всеукраїнський парк пам'яті борців за свободу та незалежність України:

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
18:50У Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд країни оголосив стан стихійного лиха (відео)
17:03У Славутичі чоловік забив до смерті жінку, а тіло закопав у лісі (фото)
16:40Під час сварки вихопив пістолет та почав стріляти: у Чернігові чоловік вбив свого знайомого
17:26Чи вигідно купувати авто з США: порівняння цін та витрат
18:43На Миколаївщині фура на смерть збила пішохода-порушника на трасі (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Співробітників МКЧХ заживо спалили окупанти, але Червоний Хрест сам спровокував це (відео)
У РФ в'язні перерізали заручників у колонії, багато жертв: усі подробиці, фото, відео
У Києві в "Ікс-Парку" з’явились незвичні меморіали пам’яті загиблих Захисників (фото, відео)
"Звільнення "КНР": ЗСУ хочуть захопити Курську АЕС, щоб обміняти на ЗАЕС, але їх потрошать на органи
Найближчими роками майже вся Україна буде в епіцентрі потужного землетрусу