Мінфін: Доведеться скоротити витрати бюджету 2016 року за рахунок соціальної сфери

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила про необхідність прийняття "складних рішень", зокрема скорочення видатків бюджету 2016 року - мінімум на 60 млрд гривень (на $ 2,6 млрд), можливо до 200 млрд гривень ($ 8,7 млрд), тобто на 25 %.

Існують два проекти нового бюджету України на 2016 року, які передбачають суттєві втрати бюджету. У проекті мінфіну заплановано зменшення державних витрат приблизно на 60 млрд гривень, в альтернативному - майже на 200 млрд, або близько 25% всіх видатків бюджету. Ці оцінки перевірені МВФ, а значить, ми повністю в них упевнені ", - написала вона в статті, опублікованій виданням "Дзеркало тижня ".

Яресько пояснила, що "витрати бюджету - це витрати на соціальну підтримку, на безпеку і оборону, на освіту та охорону здоров'я, нарешті, це витрати на забезпечення управлінських функцій держави".

Голова мінфіну також висловила переконаність у тому, що "вся країна повинна домовитися про низку важких і важливих рішень, так як це необхідно для балансування податкової реформи Мінфіну".

"Упевнена, що наш народ дійсно патріотичний, готовий до значних жертв сьогодні заради кращого майбутнього", - написала Яресько, висловивши сподівання, що такі жертви забезпечать масове надходження інвестицій в країну, стрімке економічне зростання.

"Наша податкова реформа і новий бюджет йдуть рука об руку, тому що тільки так ми можемо гарантувати збереження стабільності державних фінансів, а значить, і економіки країни в цілому", - пояснила вона.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)