Найбільша атака Росії на Київ: вже вмирають важко хворі діти через знищене в «Охматдиті» цінне медичне обладнання

Київ, Україна. 8 липня 2024 року. Майже 40 тактичних і балістичних ракет з Росії вдарили по столиці країни, яка намагається вижити, воюючи з озброєною до зубів російською армією.

Цілі – головна дитяча лікарня країни «Охматдит», де лікують, зокрема, онкохворих пацієнтів, медичний центр (відділення гінекології), багатоповерховий житловий будинок, де «склався» повністю під’їзд, цивільні об’єкти.

Для розуміння масштабів атаки по столиці України: рятувальні роботи велись у 8 із 10 районів міста.

Убиті дорослі та діти. Десятки загиблих, сотні поранених. Це не війна суто за землі. Це – екзистенційна війна, росіянам потрібна українська територія без українців. Знищується все, що має відношення до України. Сто років тому росіяни вони вбивали українських жінок і дітей, морили голодом, нищили еліту. Це вже було, це ще триває.

Замість «закрити небо» Україні світ натякає, що «треба миритися»

Війна в Україні почалась з 2014 року – з анексії Криму та окупації Донецької та Луганської областей. Світ закрив очі на «апетити» Владіміра Путіна. А вже повномасштабна війна в Україні триває третій рік через те, що світ байдужий. Досі байдужий.

На третій рік повномасштабної війни російські окупанти не раз показували своє обличчя: масові зґвалтування, катування, розстріли цивільних, братські могили, руйнування ракетами цілих під’їздів у житлових будинках. Але реакції світу нема. Досі нема.

Російська ракета Х-101, яка вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» 8 липня, містить понад 50 західних компонентів, пише Financial Times. Це означає, що Росія отримувала ці деталі через відкритий ринок та імпорт з Китаю, обходячи санкції. Без них Росія не змогла би виробляти озброєння. На жаль, ворог обходить санкційні обмеження і потрібно посилювати контроль.

Важко хворим зараз дітям вже не допомогти

Директор лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір виступив в Радбезі ООН. Він розповів, що на момент атаки понад 600 пацієнтів та майже стільки ж працівників перебували в лікарні. Медики виконували три операції на серці, одна з них – з відкритою грудною кліткою.

Діти були на крапельницях, на діалізі, у реанімаціях.

«У пацієнтів не буде належної допомоги. Наші спеціалізовані послуги з високоякісним обладнанням не будуть надаватися в найближчому майбутньому. У нас будуть серйозні довгострокові наслідки для медичної сфери щодо лікування дітей. Це не просто воєнний злочин. Це поза межами людяності», - повідомив Володимир Жовнір.

Світові політики вдають з себе стурбованих дурників, які вірять, що можна про щось серйозне домовлятись з тими, хто стріляє ракетами по дитячій лікарні та пологовому будинку, дитячим садочкам і школам, а потім сподіватись на те, що вони будуть сумлінно виконувати зобов’язання. Серйозно?

Сьогодні російські окупанти наплювали на життя чиїхось дітей, а завтра наплюють на життя ваших.

Дивіться, як Путін вбиває дітей і дорослих (відео)

На цьому відео поранений малюк внаслідок ракетної атаки РФ по лікарні «Охматдит». Микиті всього 2 роки.

В Україні таких діток тисячі. Їх неможливо захистити в тилу, бо світ проти того, аби закрити Україні небо.

Дякуємо, не треба

Україні не потрібні слова підтримки і співпереживання після прямого влучання російської ракети в лікарню, повну дітей. Нам потрібні дії.

Україні не потрібні «рішучі засудження» країни-агресора після геноциду, коли в червні 2023 року російські військові підірвали зсередини дамбу Каховської ГЕС, і понад 18 млрд кубічних метрів води знищили на своєму шляху міста і села – захлинулись люди і свійські тварини. Нам потрібні дії.

Вже сьогодні Росія погрожує терактами у столиці Української держави, новими десятками тисяч жертв: підірвати Київську ГЕС та Канівське водосховище. Для початку затопить половину столиці, жертви – незліченні.

«Мир будь-якою ціною». Наслідки для України і світу

Риторика «Разом до перемоги» змінилась на «досягнення справедливого миру». Світ схиляє Україну до миру на умовах Росії. Але навіть після перемирʼя чи заморозки бойових дій війна не закінчиться.

11 липня 2024 року Дмітрій Мєдвєдєв, так званий «запасний президент рф», закликав готуватися до повного захоплення України після підписання мирного договору.

«Настане час остаточно розчавити гадину … Ми повинні зробити все, щоб «незворотній шлях України» до НАТО завершився або зникненням України, або зникненням НАТО. А краще й того, й іншого».

Автор: Ольга Чернявська

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
18:50У Польщі прорвало ще одну дамбу, уряд країни оголосив стан стихійного лиха (відео)
17:03У Славутичі чоловік забив до смерті жінку, а тіло закопав у лісі (фото)
16:40Під час сварки вихопив пістолет та почав стріляти: у Чернігові чоловік вбив свого знайомого
17:26Чи вигідно купувати авто з США: порівняння цін та витрат
18:43На Миколаївщині фура на смерть збила пішохода-порушника на трасі (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Співробітників МКЧХ заживо спалили окупанти, але Червоний Хрест сам спровокував це (відео)
У РФ в'язні перерізали заручників у колонії, багато жертв: усі подробиці, фото, відео
У Києві в "Ікс-Парку" з’явились незвичні меморіали пам’яті загиблих Захисників (фото, відео)
"Звільнення "КНР": ЗСУ хочуть захопити Курську АЕС, щоб обміняти на ЗАЕС, але їх потрошать на органи
Найближчими роками майже вся Україна буде в епіцентрі потужного землетрусу