Новий план Путіна: Орбан розповів Папі Римському, коли в Україні​ закінчиться​ війна

Папа Римський Франциск повідомив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поділився з ним планами Росії щодо повномасштабного вторгнення в Україну. За словами угорського прем'єра, війна в Україні повинна завершитися 9 травня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю виданню Corriere Della Sera.

"Коли я зустрівся з Орбаном, він сказав мені, що у росіян є план, що 9 травня все закінчиться. Я сподіваюся, що це так, щоб можна було також зрозуміти швидкість ескалації цих днів. Тому що тепер це не тільки Донбас, це Крим, це Одеса, це відбирання Чорноморського порту в України, це все. Я песиміст, але ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити війну", - заявив Франциск.

Крім того, у інтерв'ю він заявив, що готовий зустрітися з президентом Росії Владіміром Путіним у Москві, а от сенсу їхати до Києва наразі не бачить.

Як відомо, учора ввечері секретар РНБО Олексій Данилов повідомив, що угорська влада знала про підготовку агресії проти України.

"Угорщина, яка заявляє своє співробітництво з РФ, була попереджена заздалегідь Путіним про атаку на нашу країну. Ви бачили її позицію. Вона чомусь вважала, що може забрати частину території. Цього не буде ніколи. Перемога буде за нами. А ця країна, яка так себе поводила… Побачимо, які наслідки будуть для цієї країни", - сказав в ефірі національного телемарафону Данилов.

Як відомо, останніми днями у мережі шириться інформація, що 9 травня Путін може офіційно оголосити Україні війну замість своєї "спеціальної військової операції". Як пише CNN, посилаючись на американських та європейських чиновників, це дозволить керівнику Кремля максимально мобілізувати резервні сили, кинувши на захоплення нових українських територій.

Зараз західні офіційні особи розглядають сценарій з оголошенням війни, враховуючи величезні втрати РФ в силі та техніці в Україні.

"Я думаю, що він спробує відмовитися від своєї "спеціальної операції". Він розкручував інформполе, готуючи ґрунт для того, щоб мати можливість сказати: "Послухайте, тепер це війна проти нацистів, і мені потрібно більше людей. Потрібно більше російського гарматного м'яса", - зазначав нещодавно міністр оборони Великої Британії Бен Воллес радіо LBC.

У зв'язку з тим, що російський народ добровільно до мобілізації на війну в Україну не готовий, росіяни системно підпалюють і підривають себе самі.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
23:06Погрожував дитбудинком: дівчинку з 11 років цілих 6 років ґвалтував рідний дядько
22:4014-річна дніпрянка може сісти на 7 років, бо стріляла у 17-річну дівчину в кафе: відео моменту
22:26 На трасі біля Кривого Рогу авто збило на смерть жінку на пішохідному переході (фото)
21:34На Дніпропетровщині хотіли вбити багатодітну сімʼю: з’явились подробиці розправи і відео
20:42Вилізла на стілець на балконі: у Києві 2-річна дівчинка випала з багатоповерхівки (фото)

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)