У Росії триває процес самоліквідації: нові подробиці про пожежу на заводі з виробництва снарядів для "Градів" і "Смерчів" (відео)

У РФ сталась пожежа на території "Пермського порохового заводу" — одного з найстаріших підприємств російського оборонного комплексу. Воно виготовляє снаряди для реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч" та комплексів протиповітряної оборони.

За інформацією Державної інспекції з питань праці Пермського краю, близько 20:00 у неділю на одній із ділянок, відповідальній за виробництво пластмас, сталося загоряння продукції через нещасний випадок.

Як згодом повідомило російське державне агентство "РИА Новости", внаслідок пожежі загинули двоє працівниць заводу.

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко розповів, що росіян ще до того, як стало відомо про жертви, намагалися заспокоїти. Мовляв, це "планові випробування". Попри те, що очевидці почули різкий шум, від якого затремтіли вікна, а з території порохового заводу йшов стовп густого диму, керівництво підприємства просило не панікувати.

"Втім пізніше з’ясувалося, що під час "планових випробувань" загинуло два співробітника, третій – в реанімації. Коментарі та фотографії з наслідками вибуху стали з'являтися у місцевих пабліках ще ввечері 1 травня, проте адміністратори груп видаляли все. Але руським чакам норісам так і не вдалося вирвати сторінки з фейсбуку, і інформація швидко розповсюдилася", - повідомив Цаплієнко.

Блогер Олексій Копитько зазначив, що російський народ добровільно до мобілізації на війну в Україну наразі не готовий, тому росіяни системно підпалюють і підривають себе самі. Він також наголосив на тому, що Пермський пороховий завод - це гранично режимний об'єкт. Надзвичайна подія із жертвами була на заводі і рік тому, тому підозрювати якісь недружні сили підстав немає.

"Навіть на загальному плані видно, наскільки це велике підприємство (займає близько 16 км. кв). Якщо наблизити одну з ділянок, видно цілі склади з залізничних цистерн. Цехи, склади, інші виробничі площі, рознесені на великі дистанції в гущавину лісу з метою мінімізації збитків на випадок НП. Бо роблять там ракети до РСЗВ, ракети для ЗРК та багато подібного", - пише Копитько у Facebook.

На думку Копитька, якщо процес самоліквідації у РФ триватиме й надалі з метою масової мобілізації громадян, то "скоро вони (влада країни, - Ред.) якусь турбіну на ГЕС зламають або шахту завалять".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення