Приїхала у село на Великдень та заразила цілі родини: на Львівщині спалах коронавірусу

В селі Задвір`я Буського району Львівської області стався спалах коронавірусу через жінку, котра на Великдень приїхала до родичів. Про це пише lmn.in.ua з посиланням на голову сільради.

Відомо, що хвора коронавірусом жінка приїхала у село мікроавтобусом. Практично усі, хто з нею їхав в одному транспорті заразились недугою.

Заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин, який керує роботами із ліквідації надзвичайної ситуації, розповів, що, ймовірно, інфекцію у Задвір’я завезла львів’янка, яка працює у медичному центрі Святої Параскеви.

"У Задвір’я ця людина неодноразово у квітні приїжджала, бо тут має будинок та земельну ділянку, за якими наглядає. У селі також має родичів, до яких на Великдень завітала в гості. До села добиралася приватним мікроавтобусом. Усі 10 осіб, які захворіли, теж були його пасажирами. Серед інфікованих є й власники мікроавтобуса", – говорить Богдан Гринишин.

Сільський голова Задвір’я Павло Юрдига каже, що лише троє з інфікованих COVID-19 потрапили до лікарні. Один з них уже готується до виписки. Інші – семеро – перебувають на самоізоляції вдома.

"Наймолодшим серед усіх, хто захворів на коронавірус у Задвір’ї, є 13-річний хлопець. Він – на самоізоляції з рідними. Усі решта – люди працездатного віку. До лікарні потрапило подружжя та ще один чоловік, – каже LMN Павло Юрдига. – Усі, хто на самоізоляції, почуваються добре – у них немає підвищеної температури та проблем з диханням. Троє людей – з однієї сім’ї. Вони не виходять з дому, ми їх забезпечуємо продуктами. Щоранку в телефонному режимі отримуємо список необхідного і підвозимо до воріт. З магазином я домовився, що вони за продукти розрахуються, коли одужають. Усі мешканці у селі чітко дотримуються карантину, ходять у масках – я сам це постійно тримаю на контролі".

Сільський голова підтверджує, що люди почали хворіти після Великодня. Від кого вони могли заразитися, не говорить. Також зазначає, що село не обгороджене блок-постами, як писали у соцмережах.

Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)