У Кам'янському в гімназії знайдено багато муміфікованих трупів котів, їх там замурували (фото)

У підвалі гімназії №39 у Кам'янському знайшли трупи котів. Безпритульних тварин замурували там спеціально, не залишивши їм жодних шансів на порятунок. Про це повідомила зоозахисниця Марія Касенюк. У якості доказу вона опублікувала моторошні фото та відео з трупами замордованих тваринок.

Згодом на сторінці гімназії з’явився допис, в якому адміністрація почала виправдовуватись. На скандал відреагував міський голова Кам'янського Андрій Білоусов.

Повідомляється, що до громадської організації "Вірний друг" звернулися місцеві жителі, повідомивши, що у підвалі гімназії №39 живцем замурували котів. Тваринам не залишили ні їжі, ні води. Аналогічна ситуація склалась у ліцеї №30.

За словами Касенюк, 14 березня зоозахисники відвідали гімназію, щоб перевірити, чи справді у закладі катують тварин. Побачене їх шокувало – під стінами, в яких були намертво заколочені вентиляційні вікна, лежали муміфіковані трупи дорослих котів і навіть кошенят, які померли у страшних муках.

"Вони вмирали довго, в агонії, не маючи змоги врятуватись від людської жорстокості. Серед котячих мумій бігав ще один кіт, котрого ми не змогли зловити... І самостійно йому вже не вийти. Пані директор здалася адекватною керівницею, готовою посприяти зоозахисникам у вільному доступі до підвалу для відлову та контролю стану тварин. Тож хай вже не хотілось підіймати. Був план просто ходити ловити котів, але... Через кілька годин після зустрічі на сторінці "гімназії" з'явився цей мерзенний пост, який направлений на виправдання цих звірств та уникнення статті 299 ККУ", - розповіла зоозахисниця Касенюк.

Адміністрація гімназії №39 запевнила, що підвал щодня відкривають для провітрювання, а вирішення проблем бездомних тварин – не обов'язок працівників установи.

"Щодня підвальне приміщення відкривається для провітрювання. Якщо і є бездомні коти на територіях закладів, то вони можуть вільно пересуватися, бо виходи під час повітряної тривоги завжди відкриті не лише людям, а й тваринам. Ми любимо братів наших менших, жаліємо їх і намагаємося дбати про них. У місті багато тварин. Але освітні заклади не можуть самостійно вирішувати ці проблеми", - написали вони на своїй сторінці у Facebook.

Зоозахисники Кам'янського просять містя надати розголосу цьому страшному інциденту, щоб не допустити його повторення.

"Я прошу максимального розповсюдження від адекватних людей! Від мам дітей, які відвідують цей заклад! Від учнів 39-ї! Нехай кінець кінцем дійде до мера, до голів департаментів! Яких дітей може виховати така школа?", - звертаються зоозахисники.

Міський голова Кам'янського Андрій Білоусов повідомив, що було створено комісію та опрацьовано питання щодо жорстокого поводження з тваринами.

"Двері в підвал не замикаються, тому такий випадок міг статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог. Спільним рішенням комісія рекомендувала адміністрації Ліцею №39 відпрацювати облаштування вентиляційних отворів за рахунок заварювання дрібною металевою решіткою, також, звернутися до жителів мікрорайону з проханням не підгодовувати котів в підвальному приміщенні, а в разі виявлення тварин звертатися з повідомленням до адміністрації ліцею про їх наявність", - зазначив Білоусов.
Стежте за оновленнями на сторінці ведучого «Надзвичайних новин» Костянтина Стогнія в Facebook

Стрічка новин

Всі новини
20:00Малюка вбили: 19-річна мати зателефонувала в швидку та сказала, що син розбився після падіння з пеленального столика
19:13Під Дніпром загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
22:12На Дніпропетровщині загинула жінка після жорстокого побиття цивільним чоловіком
21:59На Одещині чоловік заколов ножем товариша
12:55Делікатес на кожен день: розкіш доступна кожному

Актуальні статті

Більше публікацій
Нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв на "Південмаші" 5 колег, отримав довічне: подробиці і відео
Озеро Синє. Бюджет на дрони - болото під інвестора вейкпарка
Остання державна: Росія знищила Трипільську ТЕС. Наслідки будуть для всієї країни
Хто важливіший для України – спортсмен чи нардеп? 8 аргументів, чому цвіту нації потрібна бронь від мобілізації
Пожежа на Осокорківських озерах знищила близько трьох гектарів екопарку: кому це вигідно? (відео)