10 років рабства: маленьку львів’янку замордовував власний батько (відео)

Батько-кат протягом 10 років день у день бив 12-річну Ельзу всім, що попадалося під руку. Більше того, з часом чоловік почав розбещувати дівчинку. Чому мовчали сусіди і що «світить» злочинцю? Дізнавалися «Надзвичайні новини».

10 років рабства: маленьку львів’янку замордовував власний батько (відео)

Громадськість Львова знає Леоніда Григоровича Гуревича як поважного члена виборчої комісії та громадського діяча. Втім, у себе вдома «за сімома замками», чоловік вів зовсім інше життя.

62-річний львів’янин виявився справжнім збоченцем і тираном. Жертвою, що терпіла усілякі знущання, була донька Гуревича – 12-річна Ельза.

Коли дівчинка тільки народилася, Леонід Григорович відсудив її у матері, а потім протягом 10 років - день в день бив усім, що попадалося під руку.

«Крутив мені руки, щось підсипав, а вже з двох років почав бити. Спочатку руками, а потім вішалками, якщо папірчик там валявся, або шукав причину. У нього блінчіки згоріли, а він пішов мене бити», – розповідає дівчинка журналістам «Надзвичайних новин».

Наявність тілесних ушкоджень у дитини підтвердили у прокуратурі міста. Як виявилося, задокументоване побиття, синці та подряпини у дівчинки – лише вершина айсбергу «батьківських знущань». Більше того, чоловік здійснював по відношенню до власної малої дитини розпусні дії.

Статеві контакти з іншими особами в присутності дитини: він примушував дивитися

«Це полягало у перегляді порнофільмів, перегляді журналів порнографічних спільно з дитиною, а також були статеві контакти з іншими особами в присутності дитини», – повідомляє прокурор Львова Олег Мостиховський.

Ельза – не єдина донька Гуревича. У дівчинки ще є старша сестра Елеонора, яка спочатку взагалі не могла повірити в реальність жахливих розповідей меньшенької.

«Вона мені розповідала про пальці, які він їй десь там пхає. Про подробиці, як відбуваються статеві акти з тими жінками. В страшних таких формах! Мене починало нудити, волосся ставало дибки від того, що я чула!» – каже Елеонора.

Жінка відверто заявляє, що сама страждала через власного батька, тому останні роки намагалася вирвати молодшу сестру з рук ката. Втім, це стало можливим, лише коли Ельза, злякавшись чергових погроз батька про її побиття та повішання, втекла з дому.

Сьогодні вона знаходиться у притулку, повертатися до батька категорично не хоче. Психолог, який працює з дитиною, вже виявив у дівчинки очевидні проблеми із психікою.

Що світить кату?

Наразі є судовий позов щодо позбавлення батьківських прав Леоніда Гуревича. Старша сестра хоче взяти над Ельзою опіку.

Жінка вже спокійно зітхнула, коли їхнього батька посадили на лаву підсудних. Однак, суд відпустив чоловіка під заставу у 55 тисяч гривень. Заставу виплатила його рідна сестра, з журналістами говорити та пояснювати збочення свого родича вона відмовилася.

В свою чергу, дівчата тепер знову відчувають себе в небезпеці.

Наряду зі збоченнями чоловіка, окреме питання викликає людська байдужість.Адже протягом усіх цих років сусіди чули крики та плач малої дитини, втім поліцію ніхто не викликав. Позаочі дитину жаліли, але воліли не втручатися,тому лише намагалися щільніше закрити свої двері.

На превеликий жаль, випадки знущань батьків над власними дітьми в Україні не поодинокі. У січні цього року, знову-таки на Львівщині, батько жорстоко побив шестирічну доньку. Відбувалося це на очах у матері, але жінка не захистила дівчинку і навіть не викликала їй «швидку». Після втручання односельців дитину доправили до реанімації з численними переломами та забоями. Тирану ж суд призначив лише два роки (!) виправної колонії.

Що буде з Гуревичем, поки незрозуміло. Прокуратура міста вже подала апеляцію на рішення суду звільнити його під заставу. Засідання призначене вже цього тижня. Можливо, доньки батька-ката все-таки зможуть зітхнути спокійно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення