Арешт відомого українського блогера і мандрівника в Ірані: з'явилися подробиці

 Обозреватель

Українського мандрівника Артема Суріна, який здійснює кругосвітню подорож, затримали в Ірані за використання дрону. Ситуація дуже непроста.

Арешт відомого українського блогера і мандрівника в Ірані: з'явилися подробиці

Міністерство закордонних справ України доручило посольству в Ірані встановити контакт із заарештованим тревел-блогером Артемом Суріним і надати йому вичерпну правову допомогу. Про це йдеться у відповіді відомства на запит журналістів видання.

Також в МЗС додали, що справа перебуває на контролі посольства України в Ірані.

Нагадаємо, в Ірані український блогер, мандрівник Артемій Сурін потрапив у неприємну ситуацію. У місті Ардакан він був заарештований через дрон, який був у нього з собою. Судячи з повідомлення на сторінці Артемія, спочатку його тримали у поліцейському відділку, а потім суд за півгодини ухвалив рішення його заарештувати. Чоловіка підозрюють у шпигунській діяльності.

Блогеру намагалися підсунути папір іноземною мовою, але він відмовився його підписувати. Також йому не надали перекладача.

Ще восени минулого року Сурін, засновник руху ONE LIFE, вирушив у навколосвітню подорож. Його мета була — перетнути шість континентів, побувати у 35 країнах - і все це за 9 місяців.

Останнє його повідомлення в Instagram з'явилося 2 липня. Тоді він був у Пакистані. Він дістався племені довгожителів Хунза, де поспілкувався зі 105-річною мешканкою і розпитав про правила їхнього життя.

Його товариш Олександр Нагорний повідомив, що у Суріна відібрали речі і йому дивом вдалося зберегти телефон. Але пізніше номер вже не був на зв’язку.

Олександр Кіслун, партнер Артемія, повідомив, що його колегою вже займається посол України в Ірані. Зараз перекладають документи, оскільки вони всі там на фарсі, англійська в офіційних документах не використовується.

"Артемій досі у суді містечка Ардакан. МЗС пообіцяв тримати нас у курсі", — повідомив Олександр Кіслун.

Але пізніше на сторінці Артемія з'явилося нове повідомлення. У ньому він пише, що вже знаходиться у в'язниці. Перекладача йому не дають, у нього немає води і їжі, а також йому не дозволяють подзвонити в посольство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення