Астрологія здоров'я: якими бувають хвороби за знаками зодіаку

 FreeHoroscope

​Кожному знаку зодіаку властиві свої кармічні хвороби. Знаючи свої слабкі сторони, людина може убезпечити себе від ускладнень в майбутньому: не провокувати слабкі ланки здоров'я, запобігти хворобам і навіть зміцнити здоров'я. Знаючи схильність до хвороб за знаками зодіаку, ви зможете захистити не тільки себе, але і рідних. Безумовно, дані рекомендації астрологів про здоров'я носять рекомендаційний характер, і іноді здається, що зірки нам говорять щось узагальнене, адже кожна людина - індивідуальність. Однак якщо ви знайдете достатню кількість збігів - задумайтеся над своїм способом життя, щоб уникнути серйозних хвороб.

Астрологія здоров'я: якими бувають хвороби за знаками зодіаку

Овен (21 березня – 20 квітня)

Дуже енергійний і нерідко імпульсивний знак, який не терпить бездіяльності і схильний приймати все дуже близько до серця. Головна небезпека для здоров'я Овна полягає саме в тому ритмі життя, який цей знак для себе вибирає. Він завжди попереду і на коні, не звертає уваги на перші симптоми і тихі «дзвіночки» і мчить підкорювати чергову вершину, поки хвороба не звалить його на бігу.

Хворіє Овен нечасто, але важко. Наприклад, простудні захворювання можуть «потягнути» за собою проблеми з очима або вухами. Все ускладнюється тим, що Овен не любить слухати і слухатися когось, тому схильний нехтувати призначеним лікуванням і відмахуватися «Само пройде!» до того моменту, поки не виявить себе під крапельницею.

Овну не слід доводити себе до знемоги роботою або фізичними вправами. Також небезпечно захоплюватися дієтами, які тільки виснажують його організм і роблять уразливим для хвороб.

Основні ризики. Проблеми з зубами і суглобами, захворювання крові, гайморит, невралгія, неврози, мігрені, гіпертонія, простудні, запальні і офтальмологічні захворювання.

Ризик-фактори. Стан здоров'я Овна залежить від його ритму життя і гостроти сприйняття різних ситуацій. Другим за значимістю фактором є збереження тепла: Овен, який мерзне, швидко втрачає життєву енергію і стає вразливим для хвороб.

Фактори зниження ризику. Обмежити вживання алкоголю. Слухатися лікарів і приймати призначені ліки. Не прагнути перемогти недуг виключно силою волі. Бажано налагодити регулярний режим харчування, інакше до основних ризиків можуть додатися ще й проблеми з травленням. Головна зброя Овна в справі збереження здоров'я і молодості - помірність у всьому. Так, це дається Овну непросто, але результат того вартий.

Додатково. У жінок підвищений ризик захворювань сечостатевої системи і збоїв менструального циклу. У чоловіків безладне статеве життя може стати причиною ранньої імпотенції.

Телець (21 квітня - 21 травня)

Це один із найбільш здорових знаків Зодіаку, оскільки у Тельця висока вроджена опірність хворобам і сильне тіло. Однак є нюанс: Телець - знак, у якого не буває напівміри. Якщо у нього десь «тонко», то «порветься» одразу. Тому Тельцям небезпечно ставитися до свого здоров'я як до даності, його слід берегти і регулярно проходити диспансеризацію. Бо якщо вже Телець захворює, це може бути серйозно і надовго.

Крім того, у Тельця одним з головних факторів, що впливають на здоров'я, є стрес. Сам по собі цей знак оптимістичним не назвеш - Тельці зазвичай реалісти або песимісти. У хвороби ця їхня риса проявляється особливо яскраво, а від зневіри через хвороби - один крок до повного відходу в недуги, коли одне захворювання немов «тягне» за собою інше. Тому до профілактики Тельцю потрібно ставитися дуже відповідально і обов'язково вживати всіх заходів, щоб «припиняти» хвороби на самому початку, не даючи їм посилитися.

Основні ризики. Захворювання ЛОР-органів, цукровий діабет, ожиріння, остеохондроз, хвороби сечостатевої сфери і щитовидної залози, варикоз, депресії, травми щиколоток.

Ризик-фактори. Здоров'я Тельця чітко корелює з тим, наскільки в його житті все благополучно і стабільно. Сам по собі його організм міцний, і ворота для хвороб відкривають в основному стреси. Друга «ахіллесова п'ята» Тельця - схильність до надмірності: занадто багато їсти, пити, палити чи навіть займатися спортом.

Фактори зниження ризику. Все, що зменшує рівень стресу: від занять йогою і садівництва до зміни роботи на менш нервову. Гармонія і впевненість у завтрашньому дні, фінансова стабільність - кращий щит Тельця від хвороб.

Додатково: Організм Тельця має незвичайну здатність - виробляти додаткову життєву енергію самостійно. І робить він це головним своїм «слабким місцем» - горлом. Все, що пов'язано з активацією голосових зв'язок, в першу чергу - спів, робить Тельця більш бадьорим і життєрадісним.

Близнюки (22 травня - 21 червня)

Самотність, нудьга, відсутність цілей або, навпаки, підвищена розумова активність через надлишок планів і взаємодії з іншими людьми - ось, що може привести до появи проблем зі здоров'ям у Близнюків. Представників цього знаку можна назвати фізично міцними, їх можуть з самого дитинства переслідувати головні болі, безсоння, у них часто буває поганий зір, заїкання або втрата мови від стресу. Вони схильні до депресій, неврастенії і психозів різного виду.

Однак люди, народжені під цим знаком, відрізняються приголомшливою гнучкістю і здатністю адаптуватися до різних умов. Близнюкам потрібно просто усвідомити, що саме є їх слабким місцем, і вони тут же почнуть працювати над проблемою, щоб «підстелити соломку».

Основні ризики. Безсоння, депресії, судинні захворювання, хвороби очей і мовного апарату, алергії, хвороби шкіри та суглобів, нервові захворювання з супутніми проявами, аж до розвитку астми.

Ризик-фактори. Душевні хвилювання і відсутність якісних людських комунікацій - основні джерела проблем зі здоров'ям у Близнюків.

Фактори зниження ризику. Спілкування з приємними людьми. Близнюки марніють від нудьги і самотності аж ніяк не фігурально. Їм потрібно постійно рухатися, бути серед людей, в гущі подій, першими дізнаватися новини, знаходити собі потрібні і приємні заняття. Якщо в житті Близнюків зовсім нічого не відбувається, допомагає будь-який рух: звичайні тривалі прогулянки дозволять підтримувати здоров'я в тонусі і не занурюватися в депресивний стан.

Додатково. Близнюкам корисно бути на свіжому повітрі і займатися необтяжливими фізичними вправами на вулиці, особливо показані дихальні практики.

Рак (22 червня - 22 липня)

У людей цього знака багато що залежить від настрою, і фізична опірність безпосередньо з ним пов'язана. Раки часто «збирають» весь букет можливих хвороб ще в дитинстві. До того ж вони дуже чутливі до болю - сама думка про можливість її випробувати лякає їх і запускає ланцюгову реакцію. Ймовірно, жалість до себе є одним з найнебезпечніших чинників, що відповідають за самопочуття і стан здоров'я Рака. Зате його легко переконати, він здатний сам переконати себе в чому завгодно, в тому числі хорошому. Тому, хоча здоров'я у Рака і не найміцніше, він може попередити деякі захворювання.

Раки міцно пов'язані з Місяцем - під час повного місяця і молодика опірність організму у них знижена.

Основні ризики. Захворювання шлунка і травної системи в цілому, нервові захворювання, рідше - серцеві і ниркові.

Ризик-фактори. Важливо розуміти, як саме Рак сприймає вхідну інформацію: він перетравлює її як їжу, тому негативні вісті можуть вплинути на його травну систему так само, як і погане харчування.

Фактори зниження ризику. Налагодити харчування: для Раків переїдання згубно, воно може стати причиною хронічних закрепів, ожиріння і супутнього діабету. Настільки ж згубно недоїдання - загрожує виразкою шлунка. Рух, необтяжливі види спорту, довгі прогулянки, масаж і медитація підвищують опірність організму. Все, що пов'язано з водою, для Рака має велике значення - плавання або душ добре допомагають йому справитися зі стресом.

Додатково. Жінки цього знака погано переносять аборти, можливі захворювання з ускладненнями. Також у них часто спостерігається важкий перебіг менструацій, іноді навіть з мігренню. Під час годування грудьми підвищена ймовірність маститів.

Лев (23 липня - 23 серпня)

Люди цього знаку завжди про щось тривожаться і завжди кудись поспішають. В основному їх хвороби випливають з цих двох факторів: переживання призводять до хвороб серцевої системи, звичка тягти на собі все мислиме і ще трохи - до проблем зі спиною, а поспіх - причина неуважності, через яку Лев може отримати травму. Люди, народжені під цим знаком, швидко справляються з хворобами до певного моменту, поки у організму достатньо внутрішніх ресурсів.

Представники цього знака часто бувають легковажними, що не додає їм зібраності. Дуже турбуючись про дрібниці ( «щось пішло не так, як мені хотілося»), Леви нерідко просто не сприймають всерйоз небезпеки, які дійсно гідні їхньої уваги.

В цілому, Леви відрізняються хорошою опірністю хворобам, але якщо вони гостро переживають невдачі, це може стати причиною серйозних проблем з серцем і судинною системою.

Основні ризики. Серцево-судинні захворювання, хвороби спини, рідше - захворювання крові, спазматичні і судомні явища, нервові зриви.

Ризик-фактори. Лев погано чинить опір спокусам будь-якого роду, і це може до зрілого віку серйозно зносити його організм. Іншими словами, Лев схильний переоцінювати свій високий, але не нескінченний запас міцності і приходить до тями, тільки коли проблема вже запущена.

Фактори зниження ризику. Лев, оточений любов'ю і наповнюючий своєю любов'ю інших, захищений від серйозних проблем зі здоров'ям. Знак, ведений Сонцем, зобов'язаний сяяти і бути центром всього, що відбувається в його світі.

Додатково. Крім коханих і люблячих людей, на Льва добре впливає творчість або будь-яка інша справа, яка дозволить йому реалізувати свій потенціал. Плани та їх втілення в життя - це те, що дає Льву енергію і сили, щоб вибиратися без особливих втрат навіть із серйозних захворювань.

Діва (24 серпня - 23 вересня)

На відміну від інших земних знаків, Діви не відрізняються великим запасом фізичної міцності. Вони схильні до розвитку різних недуг, а одужання у них проходить повільно і нелегко.

Представники цього знака схильні до кількох крайнощів одразу: вимотувати себе фізичними навантаженнями, надмірно переживати через все погане, що тільки може статися, і з надмірним песимізмом сприймати те, що трапляється. Не те щоб Діва була зайво емоційною, скоріше, вона просто повільніше інших оговтується від отриманих потрясінь. Через це страждають дихальна і нервова системи, опосередковано - сечостатева. Може дати збій і травна система - в питаннях розумної організації харчування у Діви зазвичай проблем не виникає, але спастичні запори дуже ймовірні.

Через свою надмірну тривогу Діва часом поводиться дивно і не може налагодити здорові стосунки. Наприклад, вона здатна виключити статеві відносини через острах підхопити венеричні захворювання.

Основні ризики. Хвороби шлунково-кишкового тракту, дихальної і нервової систем, сечостатевої сфери, рідше - суглобові хвороби.

Ризик-фактори. Будь-яке перенапруження, фізичне або нервове, миттєво відбивається на здоров'ї Діви.

Фактори зниження ризику. Для Діви дуже важливо, чи приносить робота радість. В іншому випадку вона може стати ще одним фактором, що стимулює нервові захворювання і проблеми з травленням. Також Діва не повинна нехтувати гігієнічними процедурами. Їй слід виключати всі фактори ризику харчових отруєнь, особливо уважно стежити за чистотою тіла і якістю їжі в поїздках.

Додатково. Зазвичай Діви з плином часу стають менш хворобливими, ніж в дитинстві та підлітковому віці, оскільки звикають стежити за власним здоров'ям і стають більш стійкими емоційно.

Терези (24 вересня - 23 жовтня)

Для цього знака велике значення має енергетика, і, по суті, всі їхні хвороби виходять від зниження опірності холоду, стресу або чогось ще. В цілому опір хворобам у цього знака знижений, і буває так, що Терези, навіть на вигляд здорові, насправді страждають якоюсь недугою.

Постійні сумніви і невпевненість в собі - ось небезпеки, які знижують опірність організму хворобам. У тих представників Терезів, які особливо схильні до самокопання і самоїдства, нерідко зустрічаються різні нервові розлади, аж до маніакально-депресивних. Якщо ж Ваги зуміли досягти більш-менш стабільної душевної рівноваги, то проблеми з нервовою системою можна виключити.

Друге слабке місце Терезів - сечостатева сфера, особливо якщо представник цього знака дуже захоплюється алкоголем. Цистити і хронічна хвороба нирок - в числі характерних для Терезів захворювань. Одужують вони повільно, хвороби часто супроводжуються ускладненнями.

Основні ризики. Хвороби сечостатевої системи і нирок, нервові розлади, судинні захворювання, аритмії, ревматизм, проблеми з поперековим відділом хребта.

Ризик-фактори. Для Терезів дуже важливе відчуття гармонії - нерідко приведення зовнішнього вигляду до ладу позитивно відображається на їх самопочутті в цілому. Для Терезів цілюще тепло, оскільки енергетичний потенціал у них невеликий і кровообіг досить млявий. Особливо важливо тримати в теплі ноги.

Яскраво виражений вплив кислотно-лужного балансу на загальний стан здоров'я, тому бажано регулярно вживати трохи цитрусових і відмовитися від гострих приправ.

Фактори зниження ризику. Виключити холод, протяги і сирість. Уникати конфліктних ситуацій, які сильно виснажують енергетику Терезів. Для цього знака дуже важливо знайти партнера, поруч із яким він буде відчувати гармонію і умиротворення, це виключить всі проблеми нервової системи і значно знизить ризики для інших сфер. Ваги, які живуть в гармонійних відносинах, вирізняються гарним здоров'ям і нерідко стають довгожителями.

Додатково. Навіть якщо все добре, потрібно регулярно здавати аналіз сечі.

Скорпіон (24 жовтня - 22 листопада)

У цього знака вражаючий запас фізичної міцності, у чому прихована і його сила, і слабкість. Адже знаючи, що хворобам нелегко його звалити, Скорпіон починає вважати себе невразливим, в результаті чого перевантажує і підриває своє здоров'я.

Якщо Скорпіон захворіє, то теж з однієї крайністю з двох: або він поборе хворобу неймовірно швидко, або надовго «застрягне» в ній, і тоді лікування потребує багато часу, а іноді і застосування більш серйозних препаратів, ніж у інших пацієнтів.

У цього знака є проблеми з балансом - вони ні в чому не знають міри, схильні до надмірностей у всіх їх проявах, поривчасті і запальні. Через все це схильні до депресій, безсоння, проблем із судинами і серцем. Ситуацію здатне ускладнити те, що Скорпіони схильні часто змінювати докторів, вважаючи кожного з них недостатньо кваліфікованим, через що лікування може сильно затягнутися.

Основні ризики. Ендокринна та сечостатева системи, фобії та інші психічні проблеми, серцево-судинні захворювання, хвороби носоглотки, рідше - проблеми зі спиною і нижніми кінцівками.

Ризик-фактори. Для Скорпіона згубні бездіяльність і нереалізовані плани. Це може стати причиною серйозних проблем із психікою, статевою сферою, ендокринною системою. Відчуття власної нереалізованості посилює прояв будь-яких захворювань і загрожує їх переходом в хронічну стадію.

Фактори зниження ризику. Для Скорпіонів дуже важливе повноцінне сексуальне життя з рівними і чуйними стосунками між партнерами. Також йому необхідно висипатися - безсоння для нього руйнівне. Представникам цього знака важливо навчитися тверезо зважувати ризики: у них є тенденція недооцінювати небезпеку, що загрожує і травмами, і запущеними захворюваннями, і зловживанням алкоголем.

Додатково. У жінок можуть бути проблеми із зачаттям і виношуванням дітей, підвищена ймовірність гінекологічних захворювань, позаматкової вагітності. І у жінок, і у чоловіків слабка опірність венеричним хворобам і інфекціям сечостатевої системи.

Стрілець (23 листопада - 21 грудня)

У Стрільця міцне здоров'я і статура, якщо він захворює, то одужує зазвичай швидко. Однак його непомірність - б'є фонтаном активність або постійна напруженість - з роками можуть призвести до розвитку хронічних захворювань. Стрільці часто просто не здатні зупинитися, розслабитися і відпочити, через що організм постійно працює майже в авральному режимі.

Хоча Стрільці швидко оговтуються після недуг, хвороби у них протікають бурхливо, з піковими проявами. Люди цього знаку емоційні, але зовсім по-різному, від чого залежить не тільки їх характер, але і ризики для здоров'я. Так, енергійні і оптимістичні Стрільці більше схильні до травм опорно-рухового апарату і утисків сідничного нерва. А у вічно напружених і песимістичних представників знака частіше зустрічаються хвороби печінки, артрити і артрози.

Основні ризики. Хвороби дихальної системи, печінки, шлунково-кишкового тракту, суглобів, в зрілому віці - хвороби нервової системи, діабет.

Ризик-фактори. Схильність до необдуманого ризику збільшує ймовірність травм - серед Стрільців багато лихачів і любителів екстремального спорту.

Фактори зниження ризику. Знаходити час для відпочинку і відновлення сил. Проходити диспансеризацію. Не запускати хвороби. Стежити за харчуванням, орієнтуючись не стільки на «правильну» їжу, скільки на власні відчуття і потреби: Стрільці зазвичай добре себе почувають, коли на їхньому столі переважає ситна і гостра їжа. Однак не слід вдаватися до обжерливості - це небезпечно для кишковика і печінки.

Додатково. Через нереалізовані плани деякі Стрільці можуть ставати надмірно жовчними і цинічними, що збільшує ризики ожиріння і склеротичних змін, а від них - один крок до судинних спазмів і інсультів.

Козеріг (22 грудня - 20 січня)

Козеріг - один із небагатьох знаків, представники якого з віком стають тільки здоровіше. Якщо на дитину-Козерога нападають всілякі хвороби, то у зрілому віці він - цілком щаслива, міцна людину, яку нелегко подолають будь-які хвороби. Дорослий Козеріг хворіє дуже рідко, в тому числі й тому, що звикає берегти себе і розважливо ставиться до свого здоров'я.

Деякі Козероги відрізняються чутливою до різних подразників шкірою, і така особливість може зберігтися у них протягом усього життя. У цьому випадку показано регулярне відвідування дерматолога, використання сонцезахисних кремів і антиалергенних препаратів.

В цілому Козеріг витривалий і досить розсудливий, щоб правильно організувати свій побут і виключити небезпечні для здоров'я фактори.

Основні ризики. Суглоби, кістки, шкірні захворювання, мігрені, зубний біль, хвороби нирок, нервової системи, кишковика, травми зв'язок, радикуліти.

Ризик-фактори. Для Козерога велике значення має баланс фізичних навантажень і пасивного відпочинку. Йому потрібно чергувати періоди активності і байдикування навіть протягом одного дня, не чекаючи вихідних або відпустки.

Фактори зниження ризику. Відпочивати. Козеріг погано це вміє, але хвороби у нього в основному починаються від перевтоми. Корисні будуть розумні фізичні навантаження для зміцнення хребта. Важливо збалансувати харчування - Козеріг отримує багато енергії від свіжих фруктів і продуктів, що містять кальцій. Виключити вогкість, холод і протяги - вони небезпечні для суглобів Козерога.

Додатково. Якщо дорослий Козеріг страждає атеросклерозом, захворюваннями суглобів і хребта, це вірна ознака того, що він звалив на себе непомірний тягар відповідальності, і його потрібно з кимось розділити.

Водолій (21 січня - 18 лютого)

Це один із тих знаків, який всі недуги зустрічає повною байдужістю і вичерпним «Саме пройде». Навіть якщо захворювання серйозне, Водолій цілком здатний ігнорувати його, пропускати прийом ліків, повністю нехтувати рекомендаціями лікарів.

Найчастіше Водолій впадає в крайнощі, то доводячи себе буквально до знесилення руховою активністю, то тижнями практично не виходячи з дому. Такі перепади зношують організм, але ж Водолія не можна назвати «здорованем».

Діти-Водолії, не привчені до фізичних навантажень з дитинства, в зрілому віці виявляються в ще менш вигідному становищі - вони не люблять ніякої активності і від цього стають більш уразливі до хвороб серця і судин, до захворювань нервової системи.

Водолій погано переносить і холод, і спеку. Для нього ідеально жити в помірному кліматі, тоді він буде краще себе почувати і висипатися. Водолій може стати довгожителем, якщо навчиться самодисципліни і буде більш уважно ставитися до свого здоров'я.

Основні ризики. Серцево-судинна і кровоносна системи, порушення сну, травми литок і щиколоток.

Ризик-фактори. Напружена мозкова діяльність може викликати безсоння, нічні кошмари, нервові розлади і різні психосоматичні прояви: судоми, невралгії, проблеми з жовчним міхуром. Водолію більше, ніж представникам інших знаків, шкодить куріння.

Фактори зниження ризику. Збалансувати фізичні навантаження. Попрацювати над самодисципліною, проходити диспансеризацію, виконувати рекомендації лікарів. Самодисципліна та планування допоможуть позбутися від емоційного і розумового перенапруження, що знизить ризики типових для Водолія захворювань. Налагодити сон допомагають довгі прогулянки на свіжому повітрі. Корисні щадна гімнастика і прийом вітамінів. Небажаний сидячий спосіб життя.

Додатково. У Водолія слабка опірність інфекційним хворобам, схильність до запаморочень, схильність до сонячних ударів.

Риби (19 лютого - 20 березня)

Люди цього знаку схильні до найрізноманітніших захворювань: вони не відрізняються міцною статурою, меланхолійні і досить апатичні до всього, в тому числі, коли справа стосується їх здоров'я. Риби також схильні то недооцінювати небезпеку, то надавати їй надмірне значення, що ускладнює ситуацію. Для Риб, як ні для кого іншого, характерні «незрозумілі» хвороби і стан, який лікарі не можуть діагностувати і лікувати - це наслідок меланхолії Риб і їх вміння створювати навколо себе окрему реальність.

У дитинстві Риби часто застуджуються, схильні до ризику запалення легенів, мало їдять, мало рухаються. Вони і в зрілому віці схильні до стану постійної втоми і самонавіювання, так що можуть придумати собі будь-яку недугу. Але Риби можуть і зцілювати себе за допомогою того ж самонавіювання, якщо тільки знаходять в собі сили вирватися з безодні меланхолії. Насправді ж, внутрішній резерв у них приголомшливий, просто Риби надто апатичні, щоб постійно ним користуватися.

Основні ризики. Хвороби печінки, шлунково-кишкового тракту, набряки, геморагічні захворювання, травми ніг, проблеми з ендокринною, імунною та лімфатичною системами, психіатричні захворювання.

Ризик-фактори. Риби - саме той знак, у якого всі хвороби від нервів. Як тільки йде причина стресу - здоров'я стабілізується.

Фактори зниження ризику. Рибам потрібно постаратися влаштувати своє життя таким чином, щоб реальність навколо них не була емоційно травматичною, але в той же час щоб вони не були «вимкнені» з неї і жили самі по собі. Стежити за станом ніг, особливо стоп. Людям цього знака потрібно зосередитися на способах зниження стресу. Для Риб дуже важливо, щоб поруч були близькі люди, чуйні, здатні розгледіти наближення небезпеки і вчасно на неї зреагувати.

Додатково. Риби дуже чутливі до будь-яких подразників і схильні різними способами закриватися від реального світу, тому у них підвищений ризик розвитку алкоголізму, наркоманії та шизофренії.

Джерело https://freehoroscope.info/

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення