​АТОвець, який підстрелив сусіда, а його дівчині вибив зуби, може уникнути покарання (відео)

У житловому кварталі Житомира стався вогнепальний інцидент. Ввечері у дворі багатоповерхівки двоє чоловіків посварилися через тротуар. Все тому, що один на ньому стояв, а інший на ньому ж паркував своє авто.

​АТОвець, який підстрелив сусіда, а його дівчині вибив зуби, може уникнути покарання (відео)

Суперечка переросла в бійку, аж раптом пролунали постріли. Стріляв капітан збройних сил, АТОвець і до того ж – працівник місцевого військкомату. Чоловіка він розстріляв, а його дівчину, яка намагалася вибити з рук пістолет, сильно штовхнув. 19-річна дівчина отримала струс мозку, в неї вибиті передні зуби.

Закохані Ігор та Юля увечері вийшли прогулятися, зустрілися з друзями і стали на тротуарі потеревенити. Коли просто на них почав їхати автомобіль. Одразу ж між водієм та пішоходом виник конфлікт.

«Я розвернувся, почав тікати, отримав кулю в спину, в лікоть. Я біг аж до арки, і весь час він стріляв в спину», - розповідає Ігор Наумчук і додає, що жодного попередження перед вистрілом не було.

Аби врятувати свого хлопця, Юлія намагалась вибити пістолет із рук стрільця. Той штовхнув дівчину, і вона впала на тротуар обличчям.

«Як він мене штовхнув, так я і впала обличчям. Він же міг і вбити, якщо я знепритомніла», - розповідає Юлія Семененко, в якої струс мозку та вибиті передні зуби.

Молодь каже, що свідків було багато. Проте ніхто не вступився, зокрема і родичі водія. Сам він, як з'ясувалося, капітан Збройних сил, побував у АТО і зараз служить у місцевому військкоматі.

Олексієві Данилову двадцять сім років. Мешкає у цьому ж будинку на п'ятому поверсі. Та дверей квартири журналістам відчиняти там не хочуть.

Телефоном військовий розповідає геть іншу версію. Мовляв, на тротуар не виїжджав, а стріляв, бо оборонявся. Нібито компанія була напідпитку, а він – з дружиною, тещею та півторарічною донькою. Захищав своїх рідних, бо в опонента побачив ніж.

«Наніс мені удар лобом в область носа. Після того, як цей нападник встав з землі, зробив пару кроків назад і почав погрожувати розправою над моєю родиною, дістаючи щось з кишені. Предмет, який блиснув, мені здалося, що це був ніж. Мені довелося дістати зброю і застосувати її», - розповідає Олексій Данилов.

Ігор не заперечує – насправді вдарив водія першим. Зробив це, бо злякався кремезного військового.

На фото, зроблених одразу після приїзду поліцейських, видно: автомобіль Geely запаркований прямісінько на тротуарі. Проте військовий каже: на той момент він уже переставив машину, аби проїхала швидка. А от сусіди стверджують: це його постійна звичка: він завжди паркується саме на тротуарі.

Із паркуванням у дворі й справді проблема: транспорту багато, а проїзди дуже вузькі.

Олексій Данилов стріляв гумовими кулями із зареєстрованої зброї. Окрім неї, у чоловіка вилучили ще й стартовий пістолет. У поліції вже відкрили кримінальне провадження за статтею «Хуліганство».«Призначено експертизу, яка має підтвердити, що саме з цього пристрою було вчинено постріли.

За результатами зібраних матеріалів а також висновків експертиз, буде прийнято рішення відносно оголошення підозри», - повідомила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Не виключено, що справу перекваліфікують на перевищення меж необхідної оборони. Тоді стрілець може уникнути покарання. Цього і бояться Ігор та Юля. Тим більше, що у хлопця вже були проблеми із законом.

«Якщо він капітан, то зараз перевернуть так, що він герой, а я лайно, тому що я судимий. Я вважаю, що повинно бути об'єктивно і справедливо, тому що у кожної людини є права. Я теж, якщо я судимий, то що – я рослина, чи він повинен мене розчавити на тротуарі? У мене за спиною стояла моя дівчина, їй 19 років», - обурюється Ігор.

Кого визнають винним у цій історії – покаже час та робота правоохоронців. А поки зрозуміло одне: жити навіть у мирних містах стає все більш небезпечно. Бо будь-яка побутова дрібниця може обернутися стріляниною. І добре, якщо усе закінчиться як цього разу, без смертельних наслідків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення