Бандитська карта Кривого Рогу. Як кримінальні угруповання контролюють рідне місто президента

 Страна

На Дніпропетровщині почалася масштабна операція МВС з перевірки місцевої поліції. Приводом для неї стало затримання СБУ та ДБР восьми співробітників Павлоградського райвідділу Нацполіції на чолі з начальником.

Бандитська карта Кривого Рогу. Як кримінальні угруповання контролюють рідне місто президента

Наразі відсторонили начальника поліції області. Журналісти з'ясували, кого і як збираються "зачищати" в Дніпропетровській області столичні поліцейські.

Павлоградська банда поліції і криворізький слід.

МВС вже офіційно відреагувало на затримання співробітниками СБУ павлоградських поліцейських. У повідомленні на офіційному сайті говориться, що міністерство провело своє розслідування, яке підтвердило, що поліцейські з Павлограда кришували наркоторгівлю, катували людей, змушуючи їх обумовлювати себе в не скоєних ними злочинах для "нарощування" показників.

Заступник глави МВС Олександр Гогілашвілі займеться координацією боротьби з наркозлочинністю в Дніпропетровській області. Весь Павлоградський відділ поліції буде реорганізовано, всі співробітники - більше 500 чоловік, пройдуть переатестацію. Ще один заступник Авакова - Вадим Троян, очолив оперативний штаб по боротьбі зі злочинністю в області. Крім того, в регіоні посилять добові наряди і введуть посилене патрулювання.

При цьому, за інформацією журналістів, павлоградські поліцейські співпрацювали відразу з двома наркобандами. Одна з них - так звані "мамедівські". Друге ОЗУ - "Стрижа". Цікаво, що ці злочинні угруповання - з Кривого Рогу - рідного міста президента України Володимира Зеленського.

Як повідомили джерела в дніпропетровській поліції, саме в Кривому Розі базуються найпотужніші угрупування, які і "рулять" всім наркобізнесом в регіоні.

Наркосектора Кривого Рогу.

Бандити поділили місто на сектори, кожен з яких контролюється певним угрупованням.

За даними нашого джерела в поліції, в Тернівському районі Кривого Рогу орудує банда під назвою "Краснобалківські". Її очолює 53-річний В'ячеслав Лисаков, до складу банди входить десять осіб.

Криворізька ОЗУ "Гвардійські" з семи чоловік контролює житловий масив "Північний" і мікрорайон "Даманський".

Угруповання під назвою "Мухівські" з п'яти чоловік, також орудує на житловому масиві "Даманський". Їх спеціалізація - торгівля марихуаною.

Банда під назвою "Двадцятівські" - своєрідний "релікт" епохи 90-х. Це одне з найстаріших кримінальних угруповань Кривого Рогу. Втім, зараз ними керує порівняно молодий авторитет на прізвисько "Семен" - Олександр Ожиганов. У банду входить 14 "постійних" членів, але коли загострюються відносини з іншими криворізькими ОЗУ, угруповання розростається до 50 осіб - бандити підтягують до своїх лав "добровольців" з числа юних спортсменів.

ОЗУ колишнього поліцейського Дмитра Х. на прізвисько "Колобок", з шести осіб, орудує по всьому місту - воно контролює "закладчиков" метамфетаміну.

Від цієї банди відокремилося ще одне угрупування - ОЗУ "Креветка", в яку входять п'ять осіб. Вони контролюють закладки метамфетаміну та марихуани.

Ще у двох районах Кривого Рогу наркотиками торгує безіменне угруповання з восьми осіб, на чолі ОЗУ стоять брати Степан В. і Сергій В. Спеціалізація цього ОЗУ - торгівля опіатами.

Також в Кривому Розі на території всього міста, діє ОЗУ "Пушкіна". Це угрупування є своєрідним "дах" для всіх інших нарко-ОЗУ. Справа в тому, що в банду входять як колишні, так і діючі співробітники поліції.

Цікаво, що серед членів банди є колишні поліцейські з Департаменту внутрішньої безпеки поліції. За рахунок зв'язків з діючими правоохоронцями, ОЗУ "Пушкіна" координує дії інших наркоугруповань, отримуючи з них плату за інформацію.

Криворізька ОЗУ "Мамедівські" також діє по всьому місту. Банда налічує понад п'ятдесят "бойовиків". Лідери "Мамедівських" - брати Мамедови.

"Мамедівські" контролюють не тільки кілька районів Кривого Рогу. Також бандити "мають" свої інтереси в наркоторгівлі в інших містах Дніпропетровської області.

Основний бізнес ОЗУ - гуртове постачання наркотиків по всій області.

Бандитські війни.

Незважаючи на те, що всі криворізькі ОЗУ співпрацюють як один з одним, так і з місцевою поліцією, час від часу між бандитами починаються "війни" через постачання і території, де поширюються наркотики.

Тоді в Кривому Розі починають горіти машини, а на вулицях починається стрілянина.

Ось лише ряд прикладів бандитських розборок в Кривому Розі за останній час.

10 жовтня 2019 року на вулиці Січеславською 26, згоріла "Тойота Ленд Крузер".

18 жовтня 2019 року на вулиці Мусоргського, 33, згорів автомобіль "Деу Ланос".

2 листопада 2019 року в нічному клубі "Гараж" сталася масова бійка з різаниною.

4 листопада 2019 року, в тому ж клубі "Гараж" сталася стрілянина.

30 листопада 2019 року, в "Гаражі" ще раз сталася перестрілка.

27 грудня 2019 року на вулиці Ватутіна, 35 згорів автомобіль БМВ Х-5.

24 лютого 2020 року на вулиці Миколи Зінчевського, 14 підпалили автомобіль "Чері Амулет".

24 лютого 2020 року на проспекті Гагаріна 57, згорів "Хюндай Акцент".

1 березня 2020 року на вулиці Едуарда Фукса 50, сталася перестрілка.

7 березня 2020 року поблизу будинку по проспекту Гагаріна, 47 сталася перестрілка між двома групами.

Металобрухт, відвали, "скид".

Крім наркотиків, у криворізьких ОЗУ є й інші напрямки "бізнесу". Крім традиційного видобутку цінних металів з відвалів місцевих гірничозбагачувальних комбінатів, місцеві бандити також кришують мережу нелегальних точок по збору металобрухту. Також вони контролюють і підпільні ігрові зали в місті.

ОЗУ "Мамедівські" контролюють мережу нелегальних АЗС в Кривому Розі. Зараз в місті діє сім "чорних" заправок газом і паливом. Втім, цей бізнес паралельно і спільно з бандитами контролюють і місцеві поліцейські.

Однак найстаріший бандитський промисел в Кривому Розі - це великі крадіжки з вантажних поїздів. В Кривому Розі його називають "Скид" - на поїзд забираються кілька "торпед" - найбільш спритних і юних членів ОЗУ. Бандити розкривають вагони і прямо на ходу викидають вантажі на узбіччя колій. Украдене збирають подільники, які їдуть за потягом на вантажівках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення