Батьки учнів приватної школи «Леді» повстали проти Фреймут

 FaceNEWS

Батьківський комітет учнів приватної школи для дівчаток «Леді» у місті Боярка повстав проти провокаційних дій телеведучої Ольги Фреймут і знімальної групи каналу «1 + 1». Батьки учнів дівчаток вкрай обурені, що знімальна група програми без дозволу увірвалася на територію приватної школи і почала проводити там незаконні зйомки дітей без дозволу батьків.

Батьки учнів приватної школи «Леді» повстали проти Фреймут

Як стало відомо, 22 вересня приблизно о 11:00 на територію, що належить приватним особам і на якій розташована приватна школа для дівчаток «Леді», без пред'явлення документів охороні навчального закладу, незважаючи на зауваження охоронців про протиправні дії, без попереднього узгодження з керівництвом навчального закладу, проникла група людей (приблизно 14-16 осіб), серед яких були чоловіки міцної статури, можливо, охоронці, що забезпечують пересування по приватній території і проникнення у приміщення школи знімальної групи з відеокамерами програми «Інспектор Фреймут».

Батьківський комітет школи має намір заборонити вихід даної передачі в ефір, тому що батьки вважають, що права їхніх дітей були грубо порушені. З цією метою вони направили відкриті листи уповноваженому президента України з прав дитини Миколі Кулебі, генеральному прокурору України Віктору Шокіну, міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, генеральному директору телеканалу «1+1» Олександру Ткаченку.

«В інтересах шоу-бізнесу, без узгодження з батьками учениць і керівництвом навчального закладу представники телевізійного каналу з відеокамерами проводили несанкціоновану відеозйомку наших дітей, маніпулювали дітьми і, здійснюючи психологічний тиск, примушували відповідати на провокаційні питання, формулювання яких передбачала заздалегідь негативну відповідь. Нехтуючи загальнолюдськими етичними нормами, зловживаючи професійними навичками нібито журналістів і з метою спровокувати скандал, представники телевізійного каналу грубо принижували викладачів, адміністрацію, персонал школи, батьків, кажучи, що «в цій школі вбивають дітей», «в цій школі залякують дітей», «в цю школу батьки здали своїх дітей, як валізи».

Без дозволу керівництва навчального закладу, без пред'явлення санітарних книжок зайшли в харчоблок навчального закладу. Після таких експансивних дій представників телевізійного каналу дванадцять працівників навчального закладу були змушені звернутися за медичною допомогою», - йдеться у зверненні батьківського комітету. На думку батьків учнів, своїми діями ця група осіб завдала дітям психологічну травму, порушивши їхнє право на безпечне перебування в навчальному закладі, ущемила їх права, змушуючи дітей давати відповіді на провокаційні питання, тим самим підриваючи авторитет вчителів, персоналу і самого навчального закладу.

«Знімальна група каналу «1+1» знехтувала правом дітей на освіту, порушуючи освітній процес. Грубим порушенням прав дитини є факт проведення відеозйомки дітей без узгодження з батьками, або, принаймні, керівництвом школи, що є посяганням на особисті свободи дитини», - нарікають обурені батьки.

Батьки вимагають заборонити підготовку і трансляцію в телевізійному ефірі каналу «1+1» відеоматеріалів, знятих представниками телевізійного каналу в школі «Леді».

«Ми не хочемо, щоб без нашої згоди в телевізійному ефірі показували відеоматеріали за участю наших дітей, оскільки це, на наш погляд, буде спотворювати реальний стан речей у приватній школі, завдасть додаткові психологічні травми нашим дітям», - переконані батьки учнів дівчаток. У випадку, якщо вимоги батьківського комітету не будуть задоволені, батьки, за їхніми словами, мають намір відстоювати свої права, а також права своїх дітей в суді.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення