​Безлад у медицині: ампутовані кінцівки викидають просто у сміття (відео)

На Київщині поблизу місцевого кладовища виявили колодязь з рештками людських тіл. У братерську могилу викинули ретельно запаковані, обеззаражені та з бірками, де вказані прізвища та діагнози, ампутовані кінцівки. Місцеві лікарі визнали відходи «своїми».

​Безлад у медицині: ампутовані кінцівки викидають просто у сміття (відео)

Знахідку у Яготині виявили комунальники, які розчищали територію під захоронення. Тракторист Аркадій день, коли виявив пакети з рештками людських тіл, згадує моторошно. Розповідає: тоді його підприємство отримало замовлення від похоронного бюро. Він розчищав територію від чагарників, коли натрапив на дивну криницю.

«Попросили бульдозером корчувати пні і все інше, наводити лад. Ну, дійшов до люка. Почистив коло нього. Я валом бульдозера скинув його сантиметрів на 15. Там мабуть два чи три сміттєвих мішка було. Заглянули, звідти пішов сморід», - розповідає комунальник Аркадій Гелас.

За попередньою інформацією, у поліетиленових пакетах були руки й ноги, ампутовані під час хірургічних операцій.

«Там дійсно виявили біологічні рештки, які були належним чином упаковані, за всіма вимогами. І до кожного пакету були прикріплені бірочки, які свідчать, що ці рештки з Яготинської ЦРЛ. Це ніхто не приховував», - заявив головний лікар Яготинської центральної районної лікарні Іван Шулла.

Так звана камера Беккера збудована ще у вісімдесятих роках минулого століття. Створена вона спеціально для таких сховищ і за всіма нормами. Документально – сховище й досі функціонує. Однак вже багато років місцева лікарня для утилізації біологічного матеріалу користується послугами столичного крематорію. Тобто офіційно рештки людських тіл потрапити не могли.

«Ми проводимо службове розслідування і намагаємося дати відповідь, чому так сталося. Мабуть склалася така ситуація, коли необхідно було, я кажу мабуть, що ці рештки треба було поховати у цій ямі. Є інформація у спеціальних журналах. Це все зареєстровано. І відповідно бірка, як останній етап, упаковка, знезараження. І в крематорій», - каже головний лікар Яготинської ЦРЛ.

Чому ж замість крематорію рештки потрапили до старої ями – нині розбирається поліція. Речові докази вилучені і направлені на експертизу. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення