Блефаропластика або хірургія повік: Все, що потрібно знати до і після процедури

Блефаропластика є хірургічною процедурою, що виправляє провисання або опущення повік.

Блефаропластика або хірургія повік: Все, що потрібно знати до і після процедури

Оскільки шкіра повік тонша, ніж на інших ділянках обличчя, саме на ній з'являються перші ознаки старіння. Повіки, які провисають або опускаються, також можуть вплинути на периферійний зір і ускладнити повсякденну діяльність.

Блефаропластика видалить зайву шкіру і жир та підтягне м'язи і тканини повік. Процедура прибирає шкіру, яка нависає над оком, чим покращує периферичний зір.

Уявляючи собі процедуру блефаропластики, багато людей впадають в жах від однієї лише думки про скальпель. Сьогодні про це абсолютно не варто турбуватися, ці часи вже в минулому. Наприклад, в перевіреній і поважній клініці пластичної хірургії Platinum Laser, ця операція проводиться із застосуванням спеціального абляціонного лазера (CO2 Smart Xide DOT), завдяки якому відновлюється і оновлюється поверхневий шар шкіри.

Типи блефаропластики

Існує два типи блефаропластики: функціональна і косметична.

Функціональна блефаропластика: функціональна блефаропластика видаляє зайву шкіру, яка затьмарює пацієнтові поле зору. Якщо процедура визнана необхідною з медичної точки зору, вона може бути покрита медичною страховкою.

Косметична блефаропластика: косметична блефаропластика може бути виконана як на верхніх, так і на нижніх повіках. Залежно від типу блефаропластики нижньої повіки, або віддаляється зайва шкіра, або проводиться перерозподіл чи видалення зайвого жиру.

Перш ніж пройти блефаропластику, слід розуміти, що хоча процедура значно поліпшить зовнішній вигляд очей, вона не сильно змінить обличчя в цілому.

Кандидати на блефаропластику

Пацієнт, який планує блефаропластику, повинен володіти хорошим загальним станом здоров'я, не курити, не мати серйозних захворювань очей і бути власником здорової лицьовій тканини і м'яз.

Протипоказання до корекції діляться на місцеві і загальні. До перших відносять підвищений внутрішньоочний тиск (глаукома), кон'юнктивіти, блефарити, а також новоутворення в області хірургічного втручання. Загальні протипоказання такі ж, як і для інших пластичних операцій: важкий перебіг хронічних захворювань, гострі інфекційні хвороби, непереносимість анестезії, порушення згортання крові, період вагітності та лактації.

Процедура блефаропластики

Блефаропластика зазвичай проводиться в амбулаторних умовах і вимагає місцевої анестезії і седації. Процедура може зайняти від 45 хвилин до 2 годин, залежно від того, на який з повік вона проходить.

Якщо операція проводиться на верхніх повіках, розрізи зазвичай робляться уздовж природних ліній складок. Після того, як зроблені надрізи, жирові відкладення переміщуються або видаляються, м'язи і тканини підтягуються, а зайва шкіра забирається. Якщо процедура проходить на нижніх повіках, можна зробити розріз трохи нижче лінії вій або з внутрішньої сторони нижньої повіки. Залежно від методу, надлишок шкіри на нижній повіці видаляється, а жир перерозподіляється або також видаляється.

Після процедури розрізи закриваються або швами, або шкірним клеєм, або хірургічної стрічкою.

Відновлення після блефаропластики

Після блефаропластики повік потрібно наносити мазь і робити холодні компреси. Пацієнту будуть дані конкретні інструкції, яким необхідно слідувати, включаючи ліки, які важливо приймати, також лікар призначить дату і час, коли треба до нього звернутися для повторного обстеження. Хірург обов'язково розповість про будь-які симптоми або ознаки, на які пацієнту слід звернути увагу.Можливі набряки, синці, роздратування або сухість очей. Велика частина набряку спадає протягом двох тижнів. Не можна носити контактні лінзи і небажано робити макіяж очей протягом двох тижнів після операції. Шви зазвичай знімаються на третій або четвертий день після процедури.

Рекомендується носити темні окуляри протягом наступних двох тижнів, щоб захистити очі від сонця і вітру. Пацієнт зможе повернутися до роботи через 7-10 днів, але потрібно буде уникати фізичних вправ і напружених занять протягом як мінімум двох тижнів.

Ризики блефаропластики

Блефаропластика зазвичай дуже добре переноситься. Після процедури можуть з'явитися набряки і синці навколо прооперованої ділянки. Однак, все в кінцевому підсумку пройде саме по собі.

Ускладнення не поширені, але можуть включати інфекцію, гранульому, реакцію на анестезію, подвійний або затуманений зір. Очі можуть відчувати деяке подразнення і сухість через тимчасові зміни розподілу сліз. Шрами від блефаропластики зазвичай добре приховані і з часом зникають.

Якщо ви зважилися на блефаропластику, обов'язково поговоріть зі своїм лікарем про будь-які проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з вашими конкретними симптомами, а також про будь-які можливі ускладнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення