Бразилець з кілограмом кокаїну у шлунку перед смертю ричав і кидався на сусідів

 Daily News

Розтин показав, що у бразильського громадянина, померлого на борту літака компанії Аер Лінгуси, здійснювавшего рейс Лісабон - Дублін, знаходилося два фунти (0,9 кг) кокаїну.

 Бразилець з кілограмом кокаїну у шлунку перед смертю ричав і кидався на сусідів

Люди, які перевозять наркотики в порожнинах тіл, на жаргоні називаються «мулами».

Вартість кокаїну, який вбив чоловіка на ім'я Сантос Гура, за оцінкою поліції становить близько 63300 доларів.

Поліцейські експерти вважають, що одна з 80-ти капсул з кокаїном лопнула під час перевезення під час рейсу. Один з пасажирів розповів журналістам Іріша Таймс (Irish Times), що загиблий наркокур'єр вкусив пасажира-португальця, який намагався надати йому допомогу.

«Можна було почути як він почав .. ну, «кричати» не зовсім те слово. Це був такий гортанний звук, як гарчання пораненого звіра». Лікар і медсестра, які були на борту, не змогли врятувати Гура. Загиблий подорожував з португальською супутницею, яку затримали за підозрою у перевезенні наркотиків. Але білий порошок, який знайшли в її речах, був ідентифікований як борошно для випічки хліба.

Причина відвідування Дубліна, яку Гура озвучив прикордонникам - вивчення англійської мови.

Технологія виробництва капсул на даний час добре вдосконалена і процес виробництва капсул поставлений на потік і навіть автоматизований.Капсули зазвичай наповнюються кокаїном, героїном або метамфетаміном, щільно упакованим в латекс. Латексною оболонкою може бути звичайний презерватив або повітряна кулька. Капсула герметизується за допомогою воскової оболонки або якого-небудь промислового герметика. Пакет також може включати в себе алюмінієву фольгу або інший матеріал для того, щоб утруднити його виявлення спеціальними пристроями.

Зазвичай «мул» переносить близько 50-100 таких капсул, але зафіксовані випадки, коли перевозилося двісті пакетів. Іноді «мули» беруть антидиарейні препарати, щоб запобігти позиви тіла звільнитися від «вантажу», а також нічого не їдять під час польоту.

Стюардеси на далеких міжнародних рейсах часто беруть на замітку пасажирів, які відмовляється від їжі, передаючи їх по приземленні службі безпеки.

Служби безпеки аеропортів стежать за людьми, які виглядають або поводяться незвично, наприклад, тремтять, рясно потіють.При наявності підозр проводиться рентгенівський огляд.

Якщо пакети виявлені, перевізника чекає примусове «спорожнення». В аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку, наприклад, такі «заходи» проводять в спеціальному «наркотуалете», де капсули автоматично миються.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення