Бунт на Львівщині: медики розповіли про шокуючі умови роботи (відео)

Професія лікаря є одною з найвідповідальніших. Щодня медики, рятуючи чиєсь життя, ризикують власним, адже замість подяки за врятоване життя чи здоров'я отримують напади та побиття. Критичність ситуації посилює і мала заробітна плата. Тож лікарі часто виходять на мітинги, аби домогтися кращих умов праці.

Бунт на Львівщині: медики розповіли про шокуючі умови роботи (відео)

На Львівщині майже триста лікарів та медсестер пікетували Львівську обласну раду. Все через те, що їм для роботи катастрофічно не вистачає машин, грошей та апаратури. Ситуація настільки критична, що називати себе швидкою допомогою медики не наважуються.

Для кращої ситуації не вистачає 10 мільйонів

Медики вимагають, аби їм не скасовували надбавки до зарплат, бо вони і так мізерні. Лікарі за свою роботу отримують від 2 до 4 тисяч гривень. Окрім цього протестувальники обурені відсутністю якісної апаратури та нових автомобілів. На фоні цих проблем, з'являється й інша: люди із віддалених сіл не отримують медичну допомогу, бо карети швидкої не можуть дістатися до них через вкрай непридатні для проїзду дороги.

Головний лікар станції швидкої медичної допомоги Львова Наталя Ткачук звинувачує чиновників, бо вони не забезпечили лікарні належним фінансуванням, зокрема, зафіксована нестача 10 мільйонів гривень.

"Ми були недофінансовані на 10 мільйонів гривень. Тому зняття заробітної плати - не моя власна проблема. Це є недофінансування",- каже лікарка.

Від п'яних пацієнтів часто отримують побої

У самому Львові ситуація не краща. Через те, що катастрофічно не вистачає карет швидкої допомоги, медики змушені працювати понаднормово та ще й у пекельних умовах: щодня з агресивними п'яницями, наркоманами, хворими на СНІД та туберкульоз.

"Ми їздимо з пацієнтами, хворими на туберкульоз, СНІД. Буває, що п'яні пацієнти нас б'ють. І перед тим, як до них підійде лікар, ми повинні їх оглянути, чи не мають вони небезпечних предметів",- розповідає молодша сестра швидкої допомоги Галина.

Про водіїв годі й говорити. Вони отримують не більше 1500 тисячі гривень, а ремонтувати карети швидкої допомоги їм доводиться самотужки за власні кошти.

"Нам треба колеса, масла. Натомість завжди чуємо. що немає коштів. У таких випадках ми збираємо кошти і ремонтуємо самотужки, бо робимо не для себе, а для людей",- говорить водій швидкої допомоги Михайло.

Пікет все ж марно не пройшов, але всі проблеми не вирішив. Лікарям залишили надбавки до зарплат, але виділили лише половину необхідних коштів. То ж лікарі попередили: знову вийдуть на протест.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення