Чи допоможуть літаки у вирішенні проблеми біженців?

 Telegraph

Німеччина готова до використання військово-транспортної авіації щодо депортації мігрантів, які отримали відмову у наданні притулку. Відповідно до нового плану, ті з біженців, чиї прохання про надання притулку були відхилені, будуть вивозитися з країни в масовому порядку. Для цього можуть бути використані транспортні літаки Бундесверу.

Чи допоможуть літаки у вирішенні проблеми біженців?

Літаки потрібні для того, щоб прискорити депортацію десятків тисяч економічних мігрантів. Громадське невдоволення щодо біженців, імміграціолнної політики і самої Меркель в країні наростає швидкими темпами. Ангела Меркель перебуває під серйозним тиском, і змушена прискорити вирішення проблеми з мігрантами, яким відмовлено в притулку. За офіційними даними, в країні все ще перебуває 193500 іноземців, чиї клопотання у наданні притулку були відхилені. Тільки 11522 чоловік з цієї категорії були депортовані.

Ще 21000 покинули територію Німеччини самостійно. Відповідно до нового, обговорюваного сьогодні плану, депортація буде здійснюватися у масовому порядку.

Вручення повідомлення про депортацію вже не буде обов'язковою частиною процедури, в результаті якої мігранти продовжували перебігати з одного регіону країни в інший. Діючий раніше неофіційний мораторій не буде працювати між періодом листопада 2015-го по березень 2016-го, і депортація буде тривати протягом всієї зими.

«Використання військово-транспортної авіації не виключено. Але лише у випадку, якщо всі цивільні транспортні потужності вичерпані», - заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Лайен (Урсула фон дер Лайен).

Представник уряду Штеффен Зайберт (Steffen Зайберт) заявив, що «було ясно, що цивільні літаки в процедурі репатріації будуть пріоритетним варіантом».

Німецькі чиновники вже давно скаржаться на те, що ресурси, які могли бути використані на справжніх біженців, витрачаються на економічних репатріантів з Балканських країн.

Уряд розглядає можливість створення «транзитної зони» на кордоні, де контроль проводитиметься до моменту, поки не визначиться до якої категорії віднести шукають притулку. Щоб ті, хто прагне потрапити до Німеччини з економічних причин, не змогли в'їхати. Минулого тижня були проголосовані нові закони, які скасовують щедрі грошові допомоги і замінюють їх ваучерами.

Дані опитувань, опублікованих у Frankfurter Allgemeine Zeitung показують, що 54 відсотки німців нині «дуже стурбовані» ситуацією з біженцями в порівнянні з 40 відсотками у серпні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення