Де найвищі ставки за бізнес-депозитами в золоті терміном на 6 місяців?

Де найвищі ставки за бізнес-депозитами в золоті терміном на 6 місяців?

Prostobiz.ua досліджував умови розміщення бізнес вкладів в золоті терміном на 6 місяців. У дослідженнях брали участь депозитні програми з виплатою відсотків в кінці терміну. Аналітики проаналізували пропозиції більш ніж 20 банків України. Станом на 29.05.2018 вклади в золоті пропонують лише 2 банки. Середня ставка за такими депозитами становить 1,00% річних. Максимальну прибутковість за депозитами в золоті на півроку пропонує Укргазбанк - 1,00 % річних за вкладом "Золотий стандарт". Розглянемо більше детально депозитні програми для представників малого та середнього бізнесу в золоті на 6 місяців 1) Укргазбанк пропонує програму «Золотий стандарт». Мінімальна сума вкладу складає 3,22 грами, виплата відсотків здійснюється в кінці терміну. Є можливість поповнення. 2) Сбербанк пропонує можливість відкрити вклад «Золотий» на півроку під 0,5% річних. Для відкриття депозиту потрібно мати мінімум 1000 г. золота. Виплата відсотків – в кінці терміну, поповнення не передбачене.

Аналітики рейтингу банківських послуг Prostobiz.ua розглянули також максимальні процентні ставки по золотих депозитах на інші терміни.

  • На 1 місяць тільки 1 банк (Укрексімбанк) пропонує бізнес-депозит в золоті. Процентна ставка – 0,25% річних, мінімальна сума – 1000 г.
  • На 6 місяців – максимальна ставка складає 1% річних
  • На 9 місяців можна оформити вклад в Укргазбанку під 0,75% річних. Мінімальна сума – 1000 г.
  • На 1 рік Укргазбанк пропонує оформити депозит в золоті під 1,1% річних. Мінімальна сума – 3,22 г.
  • Аналіз банківських продуктів терміном на 1,5 роки показує, що максимальний дохід пропонує в розмірі 1,2% річних пропонує Укргазбанк.
  • Якщо ви плануєте розмістити золото на депозит на 2 роки, розраховуйте на максимальну ставку в розмірі 1,25% річних. Такі програми пропонують Сбербанк та Укргазбанк.

Таким чином, українські банки пропонують максимальну ставку за депозитами в золоті на 2 роки. Крім того, можна зробити висновок, що банки неактивно пропонують підприємцям вклади в металах. Лише 2 фінансові установи готові прийняти золото на депозит. Це говорить про низьку популярність таких вкладів. Для порівняння: в гривні на 6 місяців кількість пропозицій на ринку депозитних програм складає 198, середня ставка - 12,26% річних; в доларах США - банки пропонують 152 програми, середня процентна ставка склада 2,02% річних; в євро - кількість банківських пропозицій складає 150, середня процентна ставка - 0,9% річних. Тобто дохідність золотих вкладів можна прирівняти з дохідністю вкладів у євро. А дохідність гривневих вкладів у 12,26 рази вища дохідності золотих депозитів, дохідність доларових вкладів - у 2,02 рази відвовідно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення