Де зробити хімічний аналіз води в Києві?

Ви помітили появу стороннього присмаку в чаї або каву? Вас турбує накип на дні чайника і каструль? Можливо, вся справа в недостатньо очищеній воді, що надходить з центрального водопроводу або свердловини.

Де зробити хімічний аналіз води в Києві?

Зрозуміти, які саме домішки містяться в рідині, а також правильно підібрати фільтри для неї сьогодні дуже просто. Незалежна сертифікована лабораторія УкрХімАналіз пропонує провести розгорнутий аналіз води https://himanaliz.ua/uslugi/khimicheskiy-analiz-vody/. Про те, що це таке і в яких випадках необхідно, читайте нижче.

Коли необхідно здати воду на хімічний аналіз

Забір води для потреб населення робиться з великих водойм, а також з пробурених на різну глибину артезіанських свердловин. На дачних ділянках часто користуються колодязями, багато з яких були викопані багато років тому. Однак незалежно від джерела необхідно проводити комплексні дослідження води, щоб дізнатися більше про її склад і зрозуміти, наскільки вона безпечна для нашого здоров'я.

Ось короткий перелік ознак, що вказують, що необхідний негайний аналіз води:

  • Швидке засмічення побутових фільтрів.
  • Зниження ступеня прозорості.
  • Поява неприємного "металевого" присмаку, негативно впливає на смак їжі і напоїв.
  • Утворення нерозчинного осаду (накипу) на побутових приладах.
  • Погіршення самопочуття (швидка стомлюваність, проблеми з травленням, висипання на шкірі і т.п.).

Якщо Ви помітили один або відразу декілька ознак, не відкладайте аналіз води на потім. Візьміть пробу і направте в незалежну лабораторію для досліджень.

Де можна зробити аналіз?

Повноцінний хімічний аналіз води, де вказано точну кількість розчинених домішок і нерозчинних частинок, можна провести тільки в лабораторних умовах. Адже для цього необхідні спеціальні реагенти та обладнання.

Лабораторія УкрХімАналіз видає замовнику на руки достовірні результати з докладною розшифровкою і рекомендаціями. Вона є повністю незалежною установою, тому надає об'єктивні дані.

Які показники слід оцінити?

Перелік показників при проведенні аналізу якості води варіюється. Він залежить від того, який метод досліджень обраний, і для яких цілей воно проводиться.

Всього визначається від 5 до 50 показників (починаючи від вмісту заліза і закінчуючи питомою часткою нітратів, пестицидів тощо). У цей список входять також розрахунок ступеня жорсткості, оцінка прозорості за особливою шкалою і ін.

Методи проведення хімічного аналізу води

Існує кілька способів виконання хіманалізу. Найпростішим вважають санітарно-біологічний (5 показників): він здатний визначити, наскільки безпечною для здоров'я є вода з джерела, і чи немає в ній збудників небезпечних вірусів.

Самим вичерпним вважають повний (максимальний) аналіз води.

У його ході лаборанти виявляють все сторонні речовини, так чи інакше впливають на якість води.

Крім цього, є ще два види аналізу:

  • Розширений підійде тим, хто вирішив перевірити якість водопровідної води в будинку, квартирі або на дачі з метою правильного підбору системи фільтрації.
  • Базовий, або загальна оцінка якості. Підійде власника колодязів і свердловин. Дозволяє визначити, чи придатна така вода для пиття.

Вартість хімічного аналізу води

Дізнатися докладні розцінки на лабораторний аналіз води можна на сайті лабораторії. Вони залежать від обраного методу досліджень і його складності.

Найпростіший аналіз (базовий) з детальними рекомендаціями і визначенням 20 показників обійдеться всього в 590 грн, Замовити дослідження можна вже сьогодні, направивши проби води в лабораторію!

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення